PUBLICITAT

El treball té sentit per a la FAE

  • A la federació veuen un pas endavant amb Esteve en alça i un Vidosa que va a més; l'autocrítica és per Gutiérrez
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La sensació andorrana dels passats Mundials, Kevin Esteve, en plena acció a la pista de Kandahar de l'estació de Garmisch-Partenkirchen. Foto: GEPA

Una vegada acabats els Campionats del Món d'esquí alpí, el balanç de la Federació Andorrana s'ha de llegir en clau individual, i no global. Així ho creu el director tècnic de l'ens, Carles Visa, que considera que dels tres esquiadors -Kevin Esteve, Roger Vidosa i Mireia Gutiérrez- es poden extreure punts positius, sense escatimar en l'autocrítica. El més important dels Mundials de Garmisch-Partenkirchen ha estat evidentment l'actuació de Kevin Esteve, amb un descens meteòric que l'ha catapultat a un altre nivell: «El Kevin ha donat sentit a tot el treball que hem fet fins ara». Així de clar ho veu un Visa que destaca també un Roger Vidosa que ha anat a més.

A nivell individual, Kevin Esteve ha estat per a la FAE el més destacat. «Ha fet uns Mundials súper», va dir Visa ahir a aquest rotatiu. «Són uns molt bons Mundials per ell perquè li ha sortit molt bé, sobretot la mànega de descens de la súpercombinada». Però Visa, que reparteix elogis, no vol oblidar-se del que segueix sent el número u de l'esquí nacional: Roger Vidosa. Per al director tècnic, tot i que els elogis se'ls ha dut Esteve, «de Vidosa s'ha de veure com va arribar i com ha sortit dels Mundials», i això implica reconèixer que, si bé «va començar quan estava molt malament, ha tingut una trajectòria ascendent molt important». De fet, per a Visa el corredor massanenc té en les seves cames un final de campanya a tenir en compte: «Estic convençut que a partir d'ara veurem un Vidosa amb millors resultats de cara al final de temporada». Vidosa i Esteve faran els Nacionals de França i potser els d'Itàlia.

Un altre cas és el de Mireia Gutiérrez. Va arribar a Alemanya a arriscar, amb el consens de la FAE i de l'equip de França amb qui porta la preparació. Amb problemes a una cama, amb el temps s'ha demostrat que no va ser una bona idea i que potser la planificació no va ser la correcta. Visa, en aquest sentit, no s'amaga i fa autocrítica: «Amb el tema de la Mimi no hem estat fins, però no ho hem estat tots, ni nosaltres des de la federació, ni ella, ni l'equip de França. Les tres parts van decidir portar endavant una idea que no ha sortit bé, però ara hem d'assumir l'error i mirar endavant». Ara, Gutiérrez té al davant la Copa d'Europa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT