PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià tria actes urbanístics a la Verge de Canòlich

Demanen que totes les intervencions impulsades pel comú tinguin en compte la cohesió i la seguretat

Per Sònia Lecha

Un moment de la reunió de poble d’ahir a Sant Julià de Lòria.
Un moment de la reunió de poble d’ahir a Sant Julià de Lòria. | Comú de Sant Julià de Lòria

Sant Julià de Lòria va presentar públicament ahir els resultats de la primera fase del segon procés participatiu per a l’embelliment de la parròquia. Un treball que ha servit perquè els més de 500 enquestats hagin reclamat a la corporació actuacions urbanístiques en diferents punts del poble, especialment a l’avinguda Verge de Canòlich, a la plaça de la Germandat, al barri antic i a la zona de les escoles. El cònsol major lauredià, Josep Majoral, va detallar que aquest procés també ha servit per recollir vuit principis rectors que, d’ara endavant, seran els que marcaran totes les actuacions que es facin a la parròquia.


Concretament, el que s’ha demanat és que qualsevol intervenció que impulsi el comú tingui en compte principis bàsics com ara la cohesió, la connectivitat, la seguretat, la neteja, la il·luminació, la vegetació, la sostenibilitat i l’harmonia. En aquest sentit, Majoral va explicar que, per fer un símil, «vindrien a ser com uns ODS, els quals aplicarem sempre que es faci qualsevol mena d’actuació urbana, d’embelliment o d’alguna obra en general a la parròquia».


Gràcies a aquests vuit punts rectors, «el que l’hi toca ara al comú és continuar treballant i desenvolupant un llibre blanc o un pla d’embelliment global de la parròquia» i, paral·lelament, «actuar en els espais que la ciutadania ha marcat com a prioritat, entre els quals hi ha l’avinguda Verge de Canòlich». A més a més, el cònsol va manifestar que la voluntat d’aquest document és que perduri en el temps, sigui quina sigui la corporació que hi hagi al comú, i no es facin més «pedaços».


Malgrat que no va donar massa detalls sobre l’actuació que s’impulsarà a l’avinguda Verge de Canòlich, el cònsol va avançar que es treballarà principalment en elements que facilitin l’accessibilitat per davant de l’embelliment amb vegetació, tot i que aquest també serà un punt a tenir en compte. Així doncs, es preveu que pròximament es posi en marxa un nou pla de participació ciutadana per concretar les accions específiques per a les zones definides com a prioritàries.


Aquesta primera fase del pla s’ha elaborat des de finals del mes d’octubre del 2022 i fins al febrer d’aquest mateix any. Ha comptat amb nou  grups de discussió presencial i dos grups de discussió virtual amb més de 80 participants, un qüestionari en línia, una enquesta aleatòria i més de 500 aportacions específiques. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT