PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Cambra i l’ACA acorden una formació de pilots de drons

La voluntat és fomentar l’avenç de les activitats tecnològiques

Per Sònia Lecha

Josep Maria Mas i Enric Tarrado en la roda de premsa d’ahir.
Josep Maria Mas i Enric Tarrado en la roda de premsa d’ahir. | S.L.

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra i l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) van signar ahir un acord per col·laborar en la formació de pilot de drons (UAS) STS, així com totes aquelles formacions que se’n derivin, entre d’altres, la de radiofonista homologat. 

Aquest acord busca fomentar el desenvolupament de les activitats relacionades amb el sector de la tecnologia de la informació i la comunicació. És un pacte que permetrà a la Cambra consolidar els cursos de formació per a l’obtenció de la llicència de pilot de drons, que ja s’està oferint, a totes les empreses i administracions públiques del Principat des de l’any passat. 

De fet, durant el 2022 una trentena de persones van cursar aquesta formació que ofereix la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra per obtenir el títol de pilot de drons. Ara, amb la signatura d’aquest acord, la Cambra busca reforçar aquesta formació dins del seu programa formatiu tot aprofitant l’expertesa de l’ACA en matèria de seguretat i aplicació de normatives aeronàutiques. 

Les empreses que s’han format provenen del sector de seguretat, agricultura, construcció i majoritàriament de l’audiovisual. És un curs que es fa mitjançant una plataforma en línia i té un total de 55 hores que s’estructuren de la següent manera: 48 hores teòriques, dues d’examen i cinc de pràctica amb drons reals. El que s’aconsegueix amb aquesta formació és un títol que et permet fer volar drons a tota la Unió Europea. 

En concret, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra va apostar per posar en marxa aquesta formació de pilots de drons perquè ofereix noves oportunitats econòmiques al Principat. Els drons estan guanyant terreny en molts sectors, des de la logística fins a la fotografia aèria i la inspecció d’edificis. Respecte a això, el president de l’Automòbil Club d’Andorra, Enric Tarrado, en la roda de premsa d’ahir al matí va assegurar que «vist la implicació que té i les facilitats que dona, només farà que créixer tant el sector públic com privat». 

El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, Josep Maria Mas, va destacar la importància de col·laborar amb altres entitats per «oferir als nostres afiliats i a la societat en general les eines i les competències necessàries per aprofitar al màxim les oportunitats que ofereix la tecnologia». 

Aquest acord entre la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra i l’Automòbil Club d’Andorra reforça el compromís de l’entitat per continuar oferint a les empreses del país una formació que permet el desenvolupament de noves eines tecnològiques i adaptada a les necessitats actuals de les empreses. A més, Andorra ha adoptat normatives per regular l’ús de  drons i per garantir la seguretat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT