PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Continuar somiant

Lezkano, després de la victòria contra el Palència, fa una crida per lluitar contra els jugadors que fan ‘flopping’

Per Pol Forcada Quevedo

L’ambient a la Bombonera durant el partit contra el Palència del passat dissabte.
L’ambient a la Bombonera durant el partit contra el Palència del passat dissabte. | Dani Catalán - BCA

«Tenir dues derrotes en 22 partits és collonut», va llançar l’entrenador del MoraBanc Andorra, Natxo Lezkano durant la roda de premsa posterior al matx del dissabte quan van guanyar per 97 a 89 al Zunder Palència. Els dos conjunts anaven empatats a punts a la classificació, però el triomf del darrer cap de setmana va permetre als del Principat posar-se líders de la categoria i continuar somiant amb un retorn a la Lliga ACB.

Lezkano va començar donant l’enhorabona a «tots els que componen l’equip», així com a l’afició, a qui també els va agrair haver viscut «el millor ambient de la temporada en el moment més oportú». «Tant de bo es repeteixi més vegades», va afegir el tècnic basc.

Pel que fa al matx, Lezkano va comentar que va ser un «partidàs» amb dos equips «entregats i jugant al límit». Així, va esmentar que «la nostra segona meitat va ser millor», però que els contraris sempre van saber reaccionar «provant moltes coses a les quals vam saber respondre bé a nivell tàctic». Això sí, va lamentar que el seu equip no va poder aconseguir el basquet average, però «ja érem conscients que guanyar de nou punts al Palència era molt complicat».

Demanat per l’arbitratge, l’entrenador va assenyalar que «van condicionar molt el partit, i tinc la sensació que no va ser el millor possible ja no només en situacions concretes sinó en el desenvolupament del matx». En relació amb això, també va lamentar que l’actuació arbitral en relació les antiesportives, accions «molt importants que decideixen jocs», «portem unes temporades on el criteri va ballant». En aquest sentit, va fer una crida per intentar lluitar per evitar situacions on jugadors facin flopping (sobreactuació per enganyar l’àrbitre perquè piti una falta a favor), ja que alguns, a l’àmbit general, «són un escàndol i es repeteix un cop darrere l’altre».

Finalment, va recordar que «tenim ara un avantatge sobre Palència», però recordant que encara queden 12 partits de la competició domèstica, dels quals «estic convençut que en perdrem i en guanyarem», va asserir, i va afegir que de moment «no descarto a cap els vuit primers conjunts». Per tant, «cal seguir com fins ara».

El pròxim partit dels tricolor és aquest dissabte a les 20.00 hores al pavelló del Burgos, «on serà molt difícil guanyar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT