PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Prat del Roure guanya una nova zona verda i de jocs pels nens

Al nou espai lúdic s’instal·laran jocs de cordes i una zona de parkour i cal·listènia

Per Anna Mencos

Una imatge de l’espai on es posaran els nous jocs infantils.
Una imatge de l’espai on es posaran els nous jocs infantils. | M. F

El Comú d’Escaldes-Engordany va aprovar en la sessió de comú d’ahir dilluns a la tarda, convertir el carrer dels Veedors, l’espai que es troba entre l’Avinguda François Mitterrand i el passatge Arnaldeta de Caboet, en una zona verda i d’esbarjo per infants.
D’aquesta manera el tram peatonal desapareixerà per convertir-lo en un parc, ampliant uns 1.000 metres quadrats l’espai del Prat del Roure, i fent que la parròquia recuperi part de la zona verda que s’ha vist reduïda per a la construcció de nous edificis.


En aquest nou espai lúdic s’hi instal·laran una zona de jocs únics a tot el Principat on es trobaran unes cordes tridimensionals pels nens de 8 a 14 anys, amb una estructura que permetrà un joc col·lectiu i cooperatiu que estimularà l’esperit aventurer i emprenedor dels nens. 


L’altre dels espais anirà destinat a una zona de parkour i cal·listènia per als joves a partir dels 14 anys i al públic adult.
Els treballs d’obra aniran a càrrec de l’empresa PROGEC SA per un valor total de 239.966,5 euros. Les feines començaran a finals de març i s’allargaran un mes i mig i consistiran a retirar el quitrà del carrer dels Veedors per substituir-lo per gespa natural. La zona d’esbarjo també quedarà delimitada amb noves voreres de granit i llosa vulcano. 


El comú d’Escaldes-Engordany també va comunicar que ja té l’acord verbal de la Comissió Tècnica d’Urbanisme,(CTU) que permet que la corporació obtingui com a mínim el 50% de cessió de sòl privat d’ús públic. Miquel Aleix, conseller de l’oposició explica que «Si la CTU acaba autoritzant que el 50% de cessió de terreny privat d’ús públic és factible a les parcel·les que toquen al Prat del Roure i en la resta de parcel·les, que nosaltres estàvem totalment d’acord que hi hagués una ampliació d’espai verd a aquesta zona».


D’altre banda, en consell del comú també es va aprovar tirar endavant el pla especial a desenvolupar a la zona de Can Noguer, després que els propietaris haurien esgotat el termini per tirar endavant la seva unitat d’actuació urbanística.Amb aquest pla especial, el Comú d’Escaldes-Engordany resoldrà els problemes d’accés a la urbanització i rebrà un terreny d’uns 5.000 metres quadrats.


En aquest sentit, els tres consellers de l’oposició, van explicar que el que s’havia aprovat és la redacció d’aquest pla especial, que com explicava la Rosa Gili, Cònsol Major d’Escaldes-Engordany, que ja hi havia una base prèvia que havia fet l’anterior comú i que en l’actualitat s’està acabant d’ajustar.
La consellera Núria Barquín remarcava que el que s’havia fet en el ple del dilluns a la tarda era acordar l’adjudicació d’aquest pla especial definitivament i que partir d’aquí es comunicarà als propietaris afectats i ells ja faran les seves modificacions per arribar a un acord. «Nosaltres li donem suport, ja que el que s’està fent és això adjudicar aquest pla especial, després ja veurem les al·legacions si entren, si els propietaris estan d’acord i veure com acaba redactat tot això.» I aclaria que el que els havia creat un dubte era amb la continuació d’aquest pla especial en l’agenda del consell, perquè parlava d’executar les obres, i declarava «aquí no es pot parlar d’obra ni de serveis públics perquè l’únic que es fa és encomanar aquest pla especial.» 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT