PUBLICITAT

Escaldes Engordany

Sancionen 26 empreses per immigració clandestina

Els agents van realitzar durant l’any passat 90 controls

Per Maria Lozano

Un policia
Un policia | Arxiu ANA

La Polica va sancionar a 26 empreses al llarg del 2022 després de demostrar que hi havia treballadors a la plantilla en situació d’immigració clandestina, segons informen les autoritats. 
Així doncs, els agents van realitzar durant l’any passat 90 controls, amb 727 persones controlades. D’aquestes, 689 estaven en situació legal al país, però les altres 38 presentavn irregularitats, i es van obrir 27 dossiers. Així doncs, l’import global de les empreses sancionades suma 78.000 euros. 
Aquesta xifra és la segona més alta del darrers 10 anys, només superat per l’any 2014, quan el cos de policia va sancionar 29 societats i l’import sancionador va arribar a 128.00 euros. 
La immigració clandestina es produeix quan un treballador arriba a Andorra per exercir alguna activitat professional sense estar acreditat a fer-ho, o bé quan continua exercint l’activitat quan ha caducat. Quan passa això, les autoritats emeten una sanció administrativa a l’empresa, a més de «convidar» al treballador a abandonar el país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT