Empat de mèrit

L’FC Andorra, amb un jugador menys des del primer minut, s’aconsegueix quedar amb un punt contra el líder

Per Pol Forcada Quevedo

Valera disputant una pilota durant el partit, ahir.
Valera disputant una pilota durant el partit, ahir. | @FCANDORRA

L’FC Andorra no va passar del 0-0 al partit que van disputar ahir al Nacional contra la UD Las Palmas. Un empat amb regust de victòria contra el líder de la categoria, amb un jugador menys des del primer minut, i amb un àrbitre que va voler ser protagonista.

El partit va començar de la pitjor manera per als tricolor. Abans d’arribar al minut de joc, Héctor es va llançar per recuperar una pilota, provocant una falta sobre Mfulu que li va costar la primera cartolina groga del matx. L’àrbitre, però, avisat pel VAR, va anar a revisar la jugada, per instant després, decidir que l’entrada del neerlandès era targeta vermella. Deixant així, recentment començat el partit, els locals amb un jugador menys i condicionant tots els minuts restants.

A causa d’aquest fet, el conjunt canari va començar a pressionar molt a dalt, deixant l’FC Andorra amb molt poques possibilitats de sortir amb la pilota jugada i permetent, a la vegada, jugar al seu estil amb una possessió molt clara de l’esfèric. Tot i això, els d’Eder Sarabia, ahir lluny de la banqueta per l’expulsió a Santander, van saber aguantar molt bé la posició defensiva i evitar oportunitats de perill dels visitants.

Poc després dels 15 minuts de partit, un dels màxims golejadors de Las Palmas, Marc Cardona, va haver de ser substituït per lesió, deixant entrada al jugador cedit pel Betis, Loren Morón. Durant tota la primera meitat, a l’equip de García Pimienta li va costar molt plasmar la superioritat numèrica, i només van gaudir de possessió al voltant de l’àrea tricolor a la cerca d’una ocasió per intentar canviar el 0-0 del marcador, però simplement van obtenir ocasions amb centrades laterals que el porter argentí i capità dels de Sarabia va poder aturar sense cap complicació. Això sí, a pocs minuts pel final, Marvin va rematar de cap una centrada de Pejiño, que no va acabar veient porteria.

Quan restaven 10 minuts per acabar el primer temps, Alende va rebre cartolina groga per tallar una jugada de perill, la mateixa situació que Curbelo va fer dos minuts després. La primera meitat va acabar amb una jugada marca de la casa de Valera que va marxar per la banda i en arribar a la frontal va xutar directament a les mans de Valles.

Els segons 45 minuts van començar amb un FC Andorra intentant marcar el seu estil de possessió de la pilota, però la manca d’un jugador ho va fer molt complicat. En aquest sentit, la superioritat numèrica dels canaris va ser molt notòria als primers moments. Així, Pejiño va enviar un tir creuat des de la frontal directament a l’escaire, que va sortir refusat cap a l’interior de l’àrea.

Als voltants del minut 55, va arribar la segona groga del matx, que va rebre Sergi Cardona per tallar una jugada d’atac. A la següent acció, va arribar la tercera, en aquest cas per a Valera per a fer el mateix. Amb tot, durant un bon grapat de minuts va semblar que l’equip de Sarabia jugava amb 11 jugadors.

A l’hora de partit, Loiodice va fer una jugada per situar-se davant la porteria de Ratti, però el xut ras i fluix que va propinar no va suposar cap mena perill per al porter local. Poc després va entrar Valle al camp en substitució de Jacobo. I cal destacar que el jove es va iniciar molt bé al partit, aconseguint tallar un parell de passades dels contraris, evitant així que creessin més ocasions.

La resta de la segona part va continuar mantenint la mateixa tendència que la primera, amb l’equip de García Pimienta intentant crear ocasions i els tricolor defensant-se, amb alguns que altres moments de lucidesa i de possessió, fent córrer els rivals darrere seu.

Els darrers instants del joc van ser per Andone rebre la darrera groga i per Ratti emmarcar-se com a salvador del seu conjunt amb dues parades estratosfèriques per aconseguir mantenir l’empat a zero al lluminós. Un empat, que amb tot el que va tenir, té gust de glòria.

-Germán Valera-

• Intenció: sabent que el seu equip es va quedar amb un jugador menys des de l’inici del joc, ell juntament amb Jacobo van ser les claus ofensives en els moments on el seu conjunt va intentar crear ocasions
  • Recuperacions: davant un rival amb superioritat numèrica durant tot el matx, va haver de fer un esforç extra en les tasques defensives per tallar jugades d’atac dels contraris i evitar la derrota
  • Atraure jugadors: en les poques ocasions que l’FC Andorra va poder gaudir d’oportunitats, el murcià va ser l’encarregat de fer mal per la banda dreta i d’alliberar companys gràcies a atreure jugadors