PUBLICITAT

Escaldes-Engordany farà menjadors per a ocells

El comú espera recuperar els polinitzadors en espais urbans de la parròquia

Per Joan Jiménez

Menjador d’ocells
Menjador d’ocells | Comú Escaldes-Engordany

El comú d’Escaldes-Engordany va anunciar la col·locació de menjadors d’ocells a les zones pròximes al riu i dels parcs perquè dels ciutadans puguin conèixer les espècies d’ocells que habiten a l’entorn escaldenc d’una forma més pròxima, com també fomentar la recuperació els pol··linitzadors en espais urbans. Aquesta acció ha sigut anunciada durant el dia d’ahir, fent coincidir l’anunci amb la commemoració del dia de la natura.


Els menjadors es crearan amb l’objectiu de què les famílies puguin acudir als espais d’esbarjo i que els més menuts puguin observar les diferents espècies d’ocells que resideixen a Escaldes-Engordany. El projecte vindrà completat amb la posada d’uns cartells explicatius que atorgaran informació de les espècies d’ocells que podrien sobrevolar la zona. Exemples d’aquests podrien ser la mallerenga, la carbonera, el pit-roig l’aigüerola o l’astoret.


Amb aquesta acció, el comú dona continuïtat al projecte iniciat, per la proposta d’un especialista en veterinària, al camp del Serrat, on ja fa mesos que estan instal·lats menjadors i panells explicatius com els que es veuran pròximament al nucli urbà. 
El projecte té l’objectiu de fomentar la biodiversitat per fomentar la recuperació dels pol·linitzadors dins de l’espai urbà, ja que la desaparició d’aquests per la construcció i destrucció dels hàbitats naturals va provocar una gran preocupació al comú des d’un començament. La consellera Cèlia Vendrell, responsable de medi ambient, va declarar que «l’acció que avui presentem és un pas més per afavorir la biodiversitat i treballar per la supervivència del nostre planeta, que està en perill». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT