PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El paper de la dona dins de la indústria turística

Les dones que treballen en el sector turístic guanyen un 14,7% menys que els homes

Per Anna Mencos

Imatge d’un 8M, dia de la dona.
Imatge d’un 8M, dia de la dona. | EL PERIÒDIC

Davant de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, múltiples sectors estan analitzant els avenços que s’han estat produint aquests darrers anys en les lluites per la igualtat de gènere.
El sector del turisme no és una excepció, segons les dades aportades pel Consell Mundial de Viatges i Turisme, les dones representen el 54% dels llocs de treball generats per la indústria turística, i segons apunta l’Organització Mundial del Turisme (OMT), ocupen menys del 20% dels llocs de treball com a directives.


Un altre dels factors que també es veuen endarrerits, és el tema de la bretxa salarial. Segons l’OMT, les dones que treballen en el sector turístic, guanyen un 14,7% menys que els homes, i en algunes economies en desenrotllament, la participació femenina en el capital de les empreses no superen el 6%, segons les dades proporcionades per l’Organització Mundial del Comerç.


Cada vegada, però, hi ha més companyies en l’àmbit global que aposten per treballar i aconseguir una igualtat real dins del sector turístic.’Evaneos’ és una plataforma especialitzada en viatges responsables personalitzats. Actualment, la seva plantilla està composta per un 60% de dones i està treballant durament per obtenir impulsar el paper protagonista de la dona dins de les agències de viatges amb les que col·laboren en cada destí, i així també promoure el seu creixement com a motor de l’economia local.
Dins del seu compromís per impulsar el paper de la dona dins del món laboral del sector del turisme, l’empresa continua col·laborant amb agències de viatges dirigides per dones. A data d’avui, ja sumen amb un total de 200 agències més, respecte fa dos anys i esperen que l’any 2025 el nombre d’agències col·laboradores amb dones al capdavant arribin a 400.


Pel moment ‘Evaneos’ ha obtingut el 25% d’aquest objectiu, donant especial importància a les agències col·laboradores de les regions d’Àsia-Pacífic, Àfrica i Amèrica del Sud, on el paper dels dona en el món laboral, necessita encara un impuls i molta evolució.
Dins del marc del 8M, l’empresa ‘Evaneos’ vol remarcar el paper de la dona en el món del turisme i com pot ser que si el col·lectiu femení que treballen en el sector és superior al masculí, com pot ser que encara es produeixi aquesta bretxa salarial entre els dos, i veure quina és la seva perspectiva i els avenços i desafiament que s’han trobat. L’empresa va ser creada a França l’any 2009, convertint-se en referent dins del turisme sostenible, oferint una manera de viatjar responsable i conscient.


Està especialitzada a organitzar viatges personalitzats que busca crear experiències autèntiques, col·laborant amb agents locals que coneixen el territori, i que s’encarreguen d’organitzar el viatge amb itineraris que s’allunyen dels punts turístics de masses, tot respectant el seu patrimoni cultural i ambiental, i oferint al turista la possibilitat d’eliminar intermediaris i contribuir en les economies locals. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT