PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els guies canins de la Policia entreguen 3.012 euros a GosSOS

Els diners aniran destinats a les despeses veterinàries

Per Anna Mencos

Lliurament del xec, ahir al matí.
Lliurament del xec, ahir al matí. | A.M.

Els guies canins de la Policia van lliurar ahir a l’Associació GosSOS els 3.012 euros que es van recaptar amb el calendari solidari en què apareixen els dotze gossos policia que formen part d’aquest grup en les especialitats de recerca d’explosius, estupefaents, divises, rastre i defensa. Els diners aniran destinats a les cures veterinàries.


Aquesta iniciativa va començar a inicis de l’any passat quan l’agent de Policia i membre del grup caní Joan Antoni Berenguer i Roger Tomàs van decidir fer alguna cosa per donar un cop de mà a l’associació i sensibilitzar la ciutadania en la importància de protegir els animals i garantir el seu benestar. L’Agent Berenguer explica que la iniciativa va ser un èxit «Per part nostra estem satisfets, perquè crec que hem aconseguit el nostre objectiu de recaptar diners i per part de la policia, donar a conèixer els nostres gossos».


El calendari eren imatges dels 12 gossos que tenen al cos de la Policia d’Andorra, que es van repartir per diferents establiments i es van difondre a través de les xarxes socials. La recaptació total va ser de 3.012 euros de beneficis i es van vendre gairebé 500 calendaris.


Per part de l’Associació Gossos, donen les gràcies per aquesta iniciativa solidària i altruista que els permetrà continuar ajudant als gossos que tenen al refugi. Audrey Montel, membre de la junta de GosSOS, explica que els diners es destinaran principalment a despeses veterinàries, «molts dels gossos que ens arriben aquí al refugi pateixen patologies prèvies que s’accentuen pel fet de viure aquí, i les despeses veterinàries són sovint molt altes i, per tant, aquests 3.000 euros ens ajudaran moltíssim a continuar cuidant-los. D’altra banda, l’agent de policia de la secció canina, Roger Tomàs va explicar que els 12 gossos que surten en el calendari, estan dividits en tres especialitats: la recerca d’estupefaents, la recerca d’explosius i la recerca de persones. Perquè un gos pugui estar a la Policia, ha de passar unes proves per veure si és apte per treballar i si té una sèrie de característiques especials, però va especificar que un gos de la gossera, podria formar part de l’equip «mai ho hem descartat i no es descarta que algun dia pugui ser un gos de la gossera que formi part de l’equip caní.»


L’agent també va explicar que per entrenar als gossos cal molta perseverança, molt de temps i molta repetició, ja que no és una cosa que s’ensenya en un dia i que són moltes hores dedicades a què el gos et cerqui estupefaents, que te’l marqui i que sàpiga diferenciar dintre de moltes olors. Es crea un vincle molt especial amb el gos, es converteix en un equip «ell busca, però jo llegeixo el que m’està dient». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT