PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc rep al Palència en un duel decisiu pel lideratge lliguer

La Bombonera estarà plena per a un dels partits més decisius de l’any

Per Pol Forcada Quevedo

Speight llançant un tir lliure en el darrer partit a la Bombonera, contra l’Albacete.
Speight llançant un tir lliure en el darrer partit a la Bombonera, contra l’Albacete. | Dani Catalán - BCA

Si algun partit de la temporada s’ha de marcar amb vermell al calendari és el que es disputa avui a la Bombonera entre el MoraBanc Andorra i el Zunder Palència. I és que aquests dos conjunts són els primers de la classificació empatats a punts. Això sí, els andorrans han perdut en les dues ocasions que s’han enfrontat aquesta temporada, el darrer, a la final de la Copa Princesa.

Per això, es tracta d’un partit decisiu, per no dir el que més, de cara al possible vencedor de la competició domèstica. En aquest sentit, l’entrenador dels tricolor, Natxo Lezkano, va asserir ahir en la roda de premsa prèvia al joc que «no es tracta d’una final, però sí d’un partit molt important». Així, «encara queda molt», en concret, 12 matxs després del d’avui, «molt complicats... de guanyar i de perdre», va afegir el tècnic.

Pel que fa al rival, Lezkano va esmentar que «és molt incisiu en moltes coses, que les fa molt bé». A més, va assenyalar que «mai es relaxa», i que per això, el seu conjunt haurà d’estar molt atent durant els 40 minuts i ser «molt constants» en alguns detalls. En relació amb això, també «haurem d’estar preparats per estar físicament presents des de l’inici, perquè sabem que ells ho estaran». Pel que fa a l’atac, «haurem de ser nosaltres mateixos i fidels al nostre estil: imposar un bon ritme, saber moure la pilota», estar atents a les accions defensives del Palència i «no deixar-nos intimidar». Després de dues derrotes en dues trobades durant aquesta temporada, l’equip del Principat està «més que motivat», ja que «si no ho estem, és que no valem per això».

Durant la jornada d’ahir, el club ja va informar que s’havien exhaurit les entrades. Així doncs, s’espera que la Bombonera estigui plena de gom a gom per un dels partits més decisius de l’any. A més, això, lluny de ser una pressió per als locals, «és una motivació per a nosaltres», va explicar el tècnic basc, que va esmentar que «normalment ja tenim bona entrada, però que si encara hi ha més, molt millor».

Demanat per la situació de les baixes, Lezkano va assenyalar que «van millorant», i es va mostrar molt content perquè «és la primera setmana que tenim a tots els jugadors disponibles», un fet que desitja que es mantingui així fins al final de la temporada, ja que «estem tenint un curs molt accidentat en aquest sentit».

A banda de la lluita pel lideratge, també hi juga el bàsquet average. Cal recordar que al partit d’anada, el MoraBanc va perdre 72 a 63, per això parteixen amb un -9: «El prioritari és guanyar el partit, però sabem que l’average és molt important». De totes maneres, «vèncer al Palència per 10 és un repte molt complicat, i si pensem en això no guanyarem», va finalitzar l’entrenador dels tricolor.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT