PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arrenca el programa de relacions no violentes pels interns

Arrenca el programa de relacions no violentes pels interns

Per El Periòdic

Una imatge del centre penitenciari de la Comella.
Una imatge del centre penitenciari de la Comella. | Arxiu ANA

El programa per a la promoció de relacions no violentes es va posar en marxa aquest passat mes de febrer al Centre Penitenciari de la Comella, en el marc del conveni signat entre el Ministeri de Justícia i Interior i el Ministeri d’Afers Socials Joventut i Igualtat per implementar programes d’interès comú.
El programa consisteix en 15 sessions de dues hores cadascuna que es duen a terme setmanalment. En aquestes sessions es treballen els conceptes de violència i relacions de poder, les habilitats socials i de comunicació de la persona, les estratègies per a la resolució de conflictes, tècniques d’autocontrol i la prevenció de recaigudes i el retorn a l’entorn social.


L’objectiu del programa és treballar amb els interns, les conductes violentes que tenen envers la seva parella o l’exparella i els seus fills i filles com a recurs per resoldre conflictes.
La participació en el programa és voluntària i la selecció dels participants es fa mitjançant una valoració de l’equip multidisciplinari del Centre Penitenciari i dels professionals que duen a terme el programa. Actualment, en el programa hi estan participant cinc interns.


Recordem que el passat mes de gener, el Departament d’Institucions Penitenciàries ja va impulsar un programa de tractament psicològic de gestió emocional i autocontrol, reforçant l’adquisició d’habilitats socials, per tal de reduir el risc de reincidència en actes delictius. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT