PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alumnes del Lycée participen en un projecte patrocinat per FEDA

Els alumnes van presentar un projecte de placa aero-solar

Per El Periòdic

El director general de FEDA amb els alumnes participants en la iniciativa.
El director general de FEDA amb els alumnes participants en la iniciativa. | EL C.C.T

Ahir a la tarda es va presentar el conveni de col·laboració entre l’escola Lycée Comte de Foix i les Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), perquè catorze alumnes de la Première-Secció Europea viatgin a Nantes per acabar la fabricació d’un sistema de calefacció aero-solar de baixa tecnologia, ecològic i econòmic, per a habitatges, que han dissenyat a l’aula. 
FEDA aportarà 5.000 euros per cobrir les despeses de desplaçament i manutenció de l’alumnat participant, segons ha anunciat el director general de la companyia, Albert Moles. El director també va assegurar que durant els pròxims quatre anys la companyia elèctrica andorrana continuarà subvencionant els projectes que puguin sortir d’aquesta col·laboració amb el Lycée. «És una oportunitat promoure aquest tipus d’instal·lacions que tenen com a objectiu l’estalvi i, a més, posseeixen un valor educatiu, això com, la possibilitat que els alumnes puguin anar a Nantes amb una empresa de veritat i fer un projecte de veritat», va assegurar Albert Moles.
D’altra banda, Sara Armengol, alumna del Lycée que participa en el projecte, va explicar que «es tracta d’un panell funcional i a Nantes una empresa ens ajudarà a fer funcionar el panell. L’objectiu que tenim és presentar-lo a diferents concursos i poder instal·lar-lo en algun indret». Assegura que una de les finalitats d’aquest projecte és conscienciar als alumnes de la importància del desenvolupament sostenible i acompanyar-los en la seva formació com a ciutadans del dia de demà.
Durant l’acte, una representació de l’alumnat va presentar als assistents el projecte de la placa aero-solar en què estan treballant.
La instal·lació consta d’una part de panells i un microcontrolador que regula l’eficiència de la calefacció autònomament i es calcula que el sistema permetrà estalviar un quart del consum de calefacció d’un espai de 40m2.
Pel que fa al desplaçament, els alumnes marxaran a Nantes del 5 al 10 de març i durant tres dels dies faran pràctiques dins l’escola col·laboradora, Enerlog, amb formacions en enginyeria per construir els panells. També rebran formació sobre programació de microcontroladors Arduino i faran visites de caràcter cultural i per conèixer una empresa naval de la zona. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT