PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Del Rio, segona provisional a l’OPA júnior abans de Premanon

L’andorrana està a 59 punts de la líder, la suïssa Marina Kaelin

Per El Periòdic

Gina del Rio als Campionats del Món júniors de Whistler, al Canadà.
Gina del Rio als Campionats del Món júniors de Whistler, al Canadà. | FAE

Aquest cap de setmana torna la competició OPA de Copa d’Europa amb la presència de Carola Vila en sènior i Gina del Rio i Quim Grioche en júniors. La cita serà a Premanon (França), i és la penúltima del calendari, que es tancarà en aquesta competició el cap de setmana del 18 i 19 de març a Dobbiaco. Amb tot, del Rio és, ara per ara, segona a la classificació provisional júnior.

Entrant al detall, a Premanon hi haurà un intens calendari de proves amb carreres per als tres andorrans tant dissabte com diumenge. El primer d’aquests dies, tots tres correran els 10 quilòmetres skating, cadascú en la seva categoria. L’endemà, les curses seran amb la mateixa distància, però en clàssic mass start.

A hores d’ara, Gina del Rio és la corredora que manté intactes les seves opcions de podi a la Copa d’Europa en la seva categoria. L’andorrana suma 513 punts, mentre que la líder, la suïssa Marina Kaelin, en té 572. Per darrere té a la italiana Iris de Martin Pinter amb 490 punts. Les segueixen, encara amb opcions, la italiana Nadine Laurent amb 454 punts, mentre que la francesa Liv Coupat, que és 5a, està ja a 285 punts i lluny de la zona privilegiada que opta al podi de la competició.

Fins al moment, del Rio suma aquests 513 punts gràcies a les seves dues victòries al desembre a Santa Caterina Valfurva a l’sprint i els 10 quilòmetres clàssic, dues segones places a les curses sprint d’Oberstdorf de gener i de Campra al febrer, un parell de quartes places, a l’sprint d’Ulrich am Pillersee i als 10 quilòmetres clàssic mass start de Campra, i una cinquena posició als 10 quilòmetres individual skating d’Ulrich am Pillersee. També va sumar punts als 20 quilòmetres mass start en clàssic d’Oberstdorf, quan va ser 23a.

Després d’aquests dos dies de carreres a Premanon encara restarà un últim desplaçament a l’OPA de Dobbiaco, d’aquí a dues setmanes, per donar per finalitzada la competició.

Moreno, de nou 43a / Ahir es va celebrar el segon entrenament oficial de descens de la Copa del Món de Kvitfjell (Noruega), on Cande Moreno va tornar a assolir la 43a posició.

En concret, l’andorrana va marcar un temps de 1.35.83, a 4.21 del millor registre, que ahir va ser de la italiana Sofia Goggia, amb 1.31.62.

Des de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) van recordar que la Copa del Món de Kvitfjell comptarà amb dos supergegants. El primer d’aquests se celebrarà avui i el segon el diumenge, mentre que el dissabte està reservat per al descens.

PUBLICITAT
PUBLICITAT