PUBLICITAT

Brussel·les avisa que hi ha una vintena de directives més pendents d'aprovació

  • El cap d'unitat de la direcció general d'Afers Econòmics i Financers de la UE recorda que Andorra les haurà d'adoptar
  • Benjamin Angel recorda la laboriosa tasca a fer a l'hora de transposar les 52 directives que inclou l'acord
21022011-benjaminangel
Benjamin Angel, cap d'unitat de la direcció general d'Afers Econòmics i Finacers de la UE, el dia de la rúbrica de l'acord monetari entre Andorra i la UE. Foto: EL PERIÒDIC
Benajmin Angel és el cap d'unitat de la direcció general d'Afers Econòmics i Financers de la UE. Ha estat l'encarregat d'encapçalar per la part comunitària la negociació de l'acord monetari amb Andorra, i va ser qui el passat 10 de febrer va rubricar el text conjuntament amb l'ambaixadora Eva Descarrega per la part andorrana.
En una conversa amb l'ANA, Benjamin Angel repassa alguns dels aspectes més controvertits de l'acord, però sobretot la laboriosa tasca que Andorra haurà de fer a l'hora de transposar les 52 directives que inclou l'acord. A aquestes caldrà sumar-ne ben aviat una vintena més en matèria financera que la UE té previst aprovar en breu. L'adopció del memoràndum Iosco, el paper de l'INAF i la comparació amb els acords d'altres petits estats, són altres aspectes tractats al llarg de la conversa.
El cap d'unitat de la direcció general d’Afers Econòmics i Financers, Benjamin Angel, assenyala que per a Andorra la tasca de transposició de la legislació que implica la signatura de l'acord monetari amb la Unió Europea "serà molt significativa tenint en compte l'amplitud dels textos a integrar".

Angel es refereix al fet que l'acord contempla 52 textos -entre directives, modificacions, reglaments i recomanacions- a més del memoràndum Iosco; però també al fet que a més "ara per ara hi ha vint projectes de textos que s'estan discutint al Consell de la UE" i que s'hauran de transposar en el moment que s'adoptin, ja que "amb l'acord, Andorra s'ha compromès a transposar a més dels textos de l'Annex tots els que la UE adopti en aquest àmbit en el futur i d’acord amb el calendari contemplat per la UE en cada nova directiva o nou reglament".

Aquest alt volum de directives i reglaments pendents d'aprovació ve donat, segons Benjamin Angel, per la prioritat que els dirigents comunitaris donen al tema financer "arran de la crisi i de la vulnerabilitat que ha sorgit en molts dels Estats" membres.
el cap d'unitat de la direcció general d'Afers Econòmics i Financers de la UE.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT