PUBLICITAT

Sant Julià dedica el projecte «Murs que parlen» a la Mare de Déu de Canòlich

Aquesta nova entrega girarà al voltant dels 800 anys des del seu descobriment

Per El Periòdic

Un dels murals de la primera edició dels ‘Murs que parlen’.
Un dels murals de la primera edició dels ‘Murs que parlen’. | FiM

El comú de lauredia ha convocat aquest passat dimecres el concurs públic per a la tercera edició del projecte ‘Murs que parlen’, iniciativa que s’enfocarà en els 800 anys de la descoberta de la Mare de Déu de Canòlich. Segons detalla el BOPA, els participants podran entregar les seves ofertes al Servei de Tràmits del Comú de Sant Julià de Lòria fins a les 13:00 hores del pròxim 17 d’abril.
La cònsol menor de Sant Julià, Mireia Codina, va explicar que s’han destinat 20.000 euros per a dur a terme aquesta nova edició del projecte, on s’inclou tant el treball de l’artista com el material necessari per realitzar les pintures. Així mateix, la temàtica que s’ha escollit per aquesta nova fase del projecte girarà al voltant dels 800 anys de la Mare de Déu de Canòlich, com les seves predecessores es van focalitzar en les entitats culturals de Sant Julià i al romànic de la parròquia. La cònsol Codina va esmentar que«hem pensat que era una bona proposta dedicar el projecte d’aquest any als 800 anys de Canòlich, a la llegenda i als frescos que hi ha dins del Santuari».


Els murs escollits per portar a cap les representacions artístiques pertinents d’aquesta nova entrega del projecte, han estat la paret de la rectoria de Sant Julià, i el mur del cementiri que es troba a l’entrada de localitat en sentit nord. Codina va expressar, a més, que la idea és poder-los inaugurar durant aquest mes de maig, fent coincidir la inauguració de les obres artístiques amb la Diada de Canòlich. A més, s’ha tingut en compte que el concurs públic estarà obert durant un període de dos mesos i no serà fins a mitjans d’abril quan s’hauran decidit les opcions guanyadores. Posteriorment, els artistes disposaran d’un més per a elaborar els seus treballs artístics sobre les parets. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT