PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Grandvalira mostra les activitats complementàries a la Copa del Món

La Fura dels Baus protagonitza la rua prèvia a l’esdeveniment

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant de la presentació, ahir.
Un instant de la presentació, ahir. | Ruben Calvo

El director general de Grandvalira Ensisa, David Hidalgo, i el director d’Hospitality i Negoci corporatiu, Àlex Orúe, van presentar ahir el calendari d’activitats previstes dins l’Ski Festival de les finals de la Copa del Món Andorra 2023, durant la setmana de l’11 al 19 de març. «Busquem fusionar la part competitiva amb tot un programa d’activitats», va assenyalar Hidalgo, també per a fer una «primera declaració d’intencions» de cara els Campionats del Món del 2029.

Així, la primera actuació arribarà el dia 11. Serà una desfilada dels esquí club i protagonitzada per la companyia teatral La Fura dels Baus, que arriba al Principat per segona vegada. La rua, sota el lema El camí a les Finals, s’iniciarà a les 19.00 hores a la plaça Coprínceps i arribarà fins a la plaça de la Rotonda. Així, a ritme del grup de fusió-percussió Brincadeira, es repassarà la trajectòria de les darreres cites celebrades a Andorra.

A continuació, van explicar «l’estrella de la temporada», l’Après-ski, que complementarà tota l’oferta d’activitats lúdiques. En relació amb això, l’Abarset oferirà durant tota la setmana actuacions que culminaran amb la del discjòquei Wade, un referent de la música tech house i dub techno que «últimament està trencant esquemes a tot arreu».

Un altre dels actes forts serà l’acte d’inauguració, que es farà el dilluns 13 a la plataforma de Soldeu a les 19.30 hores. Aquesta estarà dissenyada per Toni Lleonard i es tractarà d’un espectacle amb un mapping audiovisual immersiu sobre les llegendes de les muntanyes el Principat. Això sí, el director general de Grandvalira Ensisa va recordar que cal adquirir prèviament l’entrada, que té un cost de cinc euros «100% solidaris», que aniran destinats «a la promoció de l’esquí a través de la FAE». A més, s’habilitarà transport des del Tarter per poder accedir a la plataforma.

Un altre dels moments clau de l’Ski Festival serà el sorteig públic de dorsals, el Bib Draw. Enguany es farà el 17 de març a les 19.00 hores també a l’Abarset. Amb aquest, l’objectiu és apropar els esquiadors i les esquiadores al públic, sobretot als infants i joves, que també podran aconseguir l’autògraf dels seus ídols.

D’altra banda, per aquesta edició es podrà gaudir d’una novetat, el World Cup Village. Es tracta «d’una de les grans apostes en clau d’oci» que oferirà un ampli ventall d’activitats i propostes per a tots els públics, tal com oferta gastronòmica, tallers, e-games d’esquí i motor, espectacles, xerrades, una scape room específica, entre altres accions per tal d’apropar el públic al voltant de neu.

Demanat per l’aforament, Hidalgo va comentar que calculen unes xifres similars a les finals que Andorra ja va acollir l’any 2019, on hi va haver entre 6.000 i 7.000 persones diàries. També va esmentar que tenen plena confiança amb Joan Verdú perquè es classifiqui per a les finals d’enguany, ja que el sorteig de dorsals «està pensat per la seva competició».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT