PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia remarca el valor d'oposar-se al discurs d'odi

L'autoritat recorda la importància de combatre la intorlerància

Per El Periòdic

Imatge d'un agent del cos de Policia d'Andorra.
Imatge d'un agent del cos de Policia d'Andorra. | Àlex Lara

La Policia recorda la importància de combatre la intolerància i el discurs d’odi amb la implicació de tota la ciutadania en el respecte dels drets humans. Les autoritats recorden que el discurs d’odi fa referència a qualsevol expressió que discrimini, fomenti estereotips negatius o estigmatitzi un grup o un individu per factors identitaris com poden ser l’origen, la religió, les creences, la nacionalitat, el gènere o l’orientació sexual. 


Aquest tipus de missatges vulneren drets fonamentals i fan mal a les persones a qui es dirigeixen i a tota la societat en general. És per això que la Policia vetlla perquè es respectin aquests drets i fa una crida a tota la ciutadania per a fomentar la tolerància i evitar divulgar continguts discriminatoris. 
El Cos recorda que el Títol II de la Constitució recull que «la Declaració Universal dels Drets Humans és vigent a Andorra» i que «totes les persones són iguals davant la llei. Ningú no pot ser discriminat per raó de naixement, raça, sexe, origen, religió, opinió, o qualsevol altra condició personal o social». 


Finalment, les autoritats posen en relleu que Andorra sempre ha estat un país ric per la seva diversitat, integració i convivència entre cultures i religions, elements que cal cuidar i continuar promovent des de tots els àmbits de la societat i d’una manera integral, com també recomanen les Nacions Unides.

PUBLICITAT
PUBLICITAT