PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Oriol Olm, campió del món en la modalitat vertical U20

L'andorrà es penja l'or després d'assolir un temps de 24 minuts i 46 segons

Per Pol Forcada Quevedo

Oriol Olm durant la prova d’ahir.
Oriol Olm durant la prova d’ahir. | Skimo Stats

Oriol Olm es va proclamar ahir campió del món de la modalitat vertical U20 dels Mundials d’esquí de Muntanya que s’estan celebrant a Boí Taüll. L’andorrà es va penjar l’or després d’assolir un temps de 24 minuts amb 46 segons, 12 segons més ràpid que el segon classificat, el suís Loïc Dubois, i a 14 del tercer, l’austríac Julian Tritscher. En aquest sentit, Olm va assenyalar que «és un gran pas per Andorra i estic molt orgullós de representar aquest país».

Així, l’andorrà es va poder treure l’espina després d’acabar quart en la primera carrera del campionat, l’esprint. Pel que fa a la vertical, va fer el mateix traçat que en l’edició anterior, amb 500 metres de desnivell, sortint des del Pla de Vaques i arribant al Coll de Roies. «La cursa va anar molt bé, des del principi responent a tots els atacs i els canvis de ritme», va assenyalar Olm després de la fita. «Cap a meitat de cursa em vaig dir d’intentar-ho perquè em trobava bé. Em vaig poder anar i intentar aguantar al màxim fins a l’arribada, i ho vam aconseguir», va afegir.

Cal destacar que en la mateixa prova va participar Marc Casanovas, que amb un temps de 27 minuts i 41 segons, va finalitzar en divuitena posició.

Pel que fa a la resta d’andorrans que hi van participar, destaca la setena posició de Max Palmitjavila en la categoria U18. Per la seva part, Miquel Naudi va travessar la línia de meta en setzè lloc, Adrià Isal vint-i-tresè i Xavi Celades trentè. En femenina, destaca el quinzè lloc de Lea Ancion a la U20.

En darrer lloc, recordar que avui se celebra la prova de relleus, que també repeteix traçat i es participa per selecció mixta en parelles formades per dona i home. En aquest sentit, cadascú haurà de fer dues voltes a la pista negra Slalom.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT