PUBLICITAT

«El Canvi de la Majoria» PS SDP + estrenen el seu eslògan pel 2A

La coalicció socialdemòcrata i progressista vol «treballar per Andorra»

Per Joan Jiménez

Susanna Vela i Marian Sanchiz, ahir durant l’acte de presentació
Susanna Vela i Marian Sanchiz, ahir durant l’acte de presentació | El Periòdic

Ahir a la tarda, la coalició del Partit Socialdemòcrata i SDP Progressistes van presentar el seu eslògan de campanya pels pròxims comicis del dia 2 d’abril. Susanna Vela, del PS, i Marian Sanchiz, SDP, van realitzar una presentació a la seu socialdemòcrata davant la premsa, on l’eslògan «El Canvi de la Majoria» va ser presentat per encapçalar la campanya de la coalició.
Marian Sanchiz va declarar que el principal objectiu de la coalició és «treballar per Andorra». La progressista va declarar que, des de la coalició, es vol vetllar perquè «la ciutadania pugui estar informada el millor possible dels pros i contres de totes les situacions, i així ho estem fent» des dels dos partits de forma conjunta. «L’única preocupació que nosaltres tenim al cap és la situació de la ciutadania, tal com ho està passant, i tal com són els seus problemes, els seus anhels... i una candidatura com la nostra pot donar solucions i pot procurar que tot això (la situació ciutadana) millori», destacava Sanchiz.


La seva companya de taula durant la presentació, la socialdemòcrata Susanna Vela, va voler fer un incís en l’eslògan escollit. Vela va recalcar que aquest lema «no l’hem escollit nosaltres, la coalició PS i SDP, sinó que ha estat escollit per la ciutadania». El canvi que s’esmena en el nou lema, fa referència al «canvi constructiu que ens va portar a fer l’aliança amb progressistes», declarava Vela. Tal com mencionava la seva companya Sanchiz, Vela també va voler remarcar la situació actual del país, de la que destacava que «no va gaire en bon lloc», segons la portaveu del PS. Respecte a la majoria que es fa menció al nou eslògan, fa referència directa a la «majoria social, la majoria de la ciutadania i també vol representar a la majoria política al Consell General, una nova majoria per poder fer front a tots als reptes que tenim com a societat», especificava ahir Vela. Des de la coalició, Vela va declarar que es desitja «un canvi per la salut democràtica i per l’alternança democràtica als poders públics i del sistema democràtic».


Les representants de la coalició van especificar que l’objectiu dels dos partits pels pròxims comicis passa per «guanyar les eleccions, obtenir uns bons resultats que ens permetin tirar endavant el nostre projecte dins del Consell General... i obtenir uns bons resultats electorals que ens permeti formar govern».


Respecte a la no presència d’una llista electoral de Tercera Via i els possibles efectes que aquest fet podrien fer-se presents en els resultats electorals, Marian Sanchiz va confessar que, tant des de la coalició com en la resta de l’espectre polític, «és la mateixa pregunta que es fa tothom». Sanchiz va matisar que el sistema electoral d’Andorra, «on la gent pot votar, per una banda, a la candidatura nacional, i per un altre a la territorial» podria provocar que el factor determinant de l’elecció de vot dels antics votants de Tercera Via, recaigui en «la reflexió del ciutadà, que votaria Tercera Via, vegi utilitat (del seu vot) en les altres opcions».


Les coordinadores de la campanya de la coalició no van voler donar detalls del seu programa polític, el qual ja han declarat que «estem acabant de tancar el programa». Però van destacar que «hem fet moltes reunions amb molts col·lectius i associacions per acabar de confeccionar les nostres propostes per tirar cap endavant el nostre projecte». També varen voler fer especial menció «als treballadors per compte propi», que declaren que estan «del seu costat», així també dels pensionistes i dels assalariats. En aquests perfils, s’ha mencionat que s’estan realitzant propostes específiques que atorguin el màxim benestar perquè «tothom pugui progressar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT