PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Uns 500 andorrans han sol·licitat el vot per correu

La majoria dels sol·licitants són residents a Espanya i França

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un resident ipositant el seu vot.
Imatge d’arxiu d’un resident ipositant el seu vot. | ANA / M. P.

Uns 500 ciutadans han demanat el vot per correu per a les eleccions generals del 2 d’abril. Un cop acabat el termini per a la sol·licitud, el Govern va informar que s’han rebut 486 peticions d’andorrans que volen exercir el seu dret a vot per correu. 

És la primera vegada que aquesta modalitat s’obre a qualsevol persona que es troba fora del país el dia de les eleccions. En les anteriors, només podien fer-ne ús els estudiants a l’estranger i els andorrans amb residència fixa fora del país.

D’aquesta manera, la xifra de demandes supera amb escreix la de les últimes eleccions generals del 2015, on només van entrar la sol·licitud 147 andorrans. Si es compara amb les passades eleccions comunals, la xifra es va situar en 139 sol·licituds. 

De les 486 persones que ho han sol·licitat, la majoria són residents a Espanya i França, tot i que també s’han rebut demandes de Portugal, Regne Unit, Noruega, Bèlgica, Canadà o els Estats Units d’Amèrica, entre d’altres. 

El següent pas serà l’enviament del material electoral a tots els electors als quals se’ls hagi autoritzat el vot per correu, i serà a partir del 19 de març. A tots ells se’ls enviaran les instruccions del procediment de vot, les professions de fe de totes les candidatures de la seva parròquia, un joc de paperetes de totes les opcions possibles, un sobre petit blanc i blau sense inscripció, un sobre imprès per la Batllia amb la indicació ‘Vot per dipòsit judicial’ i el sobre de retorn amb l’adreça de la Batllia. Per completar el procés, els electors hauran d’enviar la documentació i el seu vot a tot tardar el 28 de març a través de l’entitat de missatgeria. Un cop arribi a la Batllia, aquest vot es dipositarà en les mateixes condicions que els que es dipositin personalment. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT