PUBLICITAT

Encamp

El Govern vol potenciar els ports de muntanya del país

Es posaran comptadors i es millorarà la senyalització per prevenir accidents

Per Pol Forcada Quevedo

Torres durant la presentació de l’etapa andorrana de La Vuelta.
Torres durant la presentació de l’etapa andorrana de La Vuelta. | SFGA/JAViladot

Durant la presentació aquest dilluns de l’etapa andorrana de La Vuelta, el ministre de Turisme i Telecomunicaicons en funcions, Jordi Torres, va informar de la previsió del Govern en enllestir accions per potenciar Andorra com un destí cicloturista, a més de fomentar aquesta activitat.

En aquest sentit, Torres va recordar que al Principat hi ha 21 ports d’alta muntanya catalogats, en els quals, aquest any, «posarem uns comptadors per saber quins són els més transitats i els que desperten més interès per part dels ciclistes».

Pel que fa a la seguretat, el ministre va esmentar que en els mateixos ports s’instal·larà tota una sèrie de retolacions noves «per prevenir dels accidents i de la seguretat», sobretot en les baixades. Així, «se senyalitzaran molt bé per mentalitzar la gent de què també s’ha de fer una conducció responsable».

Relacionat amb l’àmbit de promoció dels ports andorrans, Torres va explicar que s’ha iniciat una acció «molt important» amb l’empresa Bkool, que es dedica a fer enregistraments en format vídeo de simuladors amb tecnologia 3D, i al país ho faran amb cinc ports perquè la gent que pedala amb el simulador, pugui gaudir-los des de casa. Tal com va destacar, la companyia compta amb més de 350.000 usuaris registrats, i això «ens donarà un atractiu més».

D’altra banda, i relacionat amb els tancaments puntuals d’algunes carreteres durant l’any passat, com per exemple la d’Arcalís o la collada de Beixalís, el ministre de Turisme i Telecomunicacions en funcions va comentar que enguany es continuarà fent «durant alguns dies i amb unes freqüències bastant concretes», per exemple, va afegir, «un diumenge al matí, de les 10.00 a les 14.00 hores».

A banda, també va assenyalar que aquest any se senyalitzaran nous camins de BTT i, a més, «farem tota una sèrie d’accions de promoció amb la participació d’Andorra al Sea Otter de Girona», on l’any passat ja hi va haver 16 empreses del país que hi van participar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT