PUBLICITAT

Andorra La Vella

Els veïns de l’avinguda Santa Coloma ja han tornat a casa

El Comú d’Andorra la Vella assumeix els càrrecs del reallotjament de les tretze famílies

Per Sònia Lecha

El cònsol menor, David Astrié amb el propietari de l’edifici, Josep Palmitjavila.
El cònsol menor, David Astrié amb el propietari de l’edifici, Josep Palmitjavila. | Tony Lara

Els veïns de l’edifici situat a l’avinguda Santa Coloma número 28, que van ser desallotjats el passat 16 de febrer, ja han tornat a casa. Així mateix, ho va anunciar ahir el cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié, «finalment després de dotze dies de feines, els veïns estan en disposició de tornar a les seves llars».

Astrié va comentar que el Comú d’Andorra la Vella assumeix els càrrecs del reallotjament de les tretze famílies i la manutenció de les persones que han estat durant els darrers dies reubicats en diversos hotels de la parròquia. Els costos de la reparació i sosteniment de l’estructura, així com la substitució d’un tram del clavegueram de l’edifici han estat assumits en primera instància pel comú i ascendeixen a 30.000 euros. 

El cònsol menor va explicar que «els treballs de consolidació dels fonaments que es van iniciar la setmana passada han donat els seus fruits i ja no hi ha cap moviment en aquest edifici». Els tècnics donen la certesa que no hi ha cap motiu perquè els veïns no puguin tornar a casa seva. 

Els costos de la reparació i sosteniment de l’estructura ascendeixen a 30.000 euros

Les feines per rehabilitar l’edifici han consistit en unes injeccions de resina en el subsol per consolidar els fonaments. També s’han fet alguns treballs de reparació d’esquerdes importants que estaven a l’entrada de l’immoble. 

Astrié va remarcar que «el comú ha actuat amb diligència, rapidesa i sobretot amb precaució i responsabilitat». El cònsol menor també va recordar que «els treballs de consolidació de l’edifici s’han fet de manera molt ràpida per facilitar el retorn dels veïns als seus domicilis el més aviat possible». El polític va agrair «tant a la propietat com als veïns la comprensió que han tingut per aquest desallotjament que s’ha fet». 

El cònsol menor va comentar que «es continuaran les tasques de seguiment a l’immoble per part dels enginyers». Astrié va explicar que el comú des del minut zero ha posat la situació en mans d’uns enginyers especialistes en estructures perquè «ens alertessin en el cas que hi hagués alguna necessitat». Els tècnics continuaran fent aquests estudis per detectar quin ha estat l’origen d’aquests moviments. És un seguiment que s’està fent des del mes de maig i servirà per veure com avança la situació. 

El polític va afegir que en els edificis adjacents també s’està fent un manteniment tot i que «no indiquen que s’hagi de fer una actuació major». En el cas que s’hagi de fer, ho dirà el mateix estudi. Astrié va assegurar que «l’equip d’enginyers va fent lectures de la situació cada un temps determinat». 

El propietari de l’edifici de l’avinguda de Santa Coloma, Josep Vilamitjavila, va celebrar que tots els veïns puguin retornar a la normalitat  i que les famílies puguin «trobar la intimitat de casa». Respecte al seu estat anímic va comentar que «estic amb una dinàmica d’estrès que no me la treu ningú. Però estic content que els llogaters puguin tornar a casa». Palmitjavila va voler agrair «la bona predisposició i rapidesa del comú per estabilitzar l’edifici». 

Durant aquests dies que les famílies han sigut desallotjades de l’edifici, alguns veïns han optat per viure en cases de familiars, però la gran majoria s’han allotjat en hotels de la parròquia d’Andorra la Vella. La trentena de veïns que viuen als tretze pisos, inclòs el taller mecànic que es troba als baixos de l’avinguda Santa Coloma número 28, ja poden tornar amb normalitat als seus habitatges. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT