PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Sant Julià adjudica 2,5 milions per les obres del Centre cultural

La intenció del comú és que torni a estar operatiu a finals d’any

Per El Periòdic

La sessió ordinària del consell de comú de Sant Julià de Lòria d’ahir.
La sessió ordinària del consell de comú de Sant Julià de Lòria d’ahir. | M.P.

El comú de Sant Julià de Lòria ha adjudicat avui els treballs per a la reforma de l’edifici del Centre cultural de congressos lauredià per un import de 2,5 milions d’euros. El comú vol que l’edifici incendiat el 9 de novembre de 2022, torni a estar operatiu a finals d’any.

El cònsol major, Josep Majoral, ha recordat que l’incendi va afectar la totalitat de les instal·lacions. Aprovar aquest punt era necessari per poder tornar a posar en funcionament el Centre cultural. Va posar en relleu que l’obra «és més que urgent», i bona prova és la rapidesa amb què es van posar en marxa els treballs de reconstrucció, tot just una setmana després del succés. En aquest sentit, ha recordat que si es compleixen les previsions, a finals del mes d’abril ja estaran habilitades les plantes -1 i -2 de l’edifici, fet que permetrà el retorn d’unes 300 persones entre usuaris de la rapa i de l’Escola d’Art i dels treballadors del departament de Cultura del comú.

El cònsol també ha explicat que s’està treballant en l’entrada, la recepció i els dos auditoris que són les instal·lacions que van quedar més afectades per l’incendi. La idea és poder disposar de tot l’equipament a finals d’any.

Cerni Cairat, conseller de Desperta Lauredià, ha afirmat que «totes les forces polítiques coincidim en el fet que és imprescindible remodelar el Centre cultural com més aviat millor», ja que es tracta d’un «edifici viu a la parròquia i que sempre té activitat cultural i associativa» i, per tant, «que avancin les adjudicacions de despesa dels crèdits suplementaris és una bona notícia perquè d’aquesta manera podrà estar operatiu com abans millor».

Tot i així, Cairat ha estat crític pel que fa als imports reconduïts del 2022 cap a l’exercici 2023. Els crèdits sumen un import de 3.279.596 euros, dels quals 516.067 corresponen a la reconstrucció del Centre cultural..

PUBLICITAT
PUBLICITAT