PUBLICITAT

Ubach vol implicar als joves en les decisions polítiques

La ministra participa en el Consell General de les Nacions Unides

Per Maria Lozano

Ubach al Consell de Drets Humans
Ubach al Consell de Drets Humans | El Periòdic

La Ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, ha participat aquesta setmana en la 52a sessió del Consell de Dret Humans de les Nacions Unides.


El president del Consell, el txec Václav Bálek, va informar que aquest any es commemora el 75è aniversari de la Declaració dels Drets Humans, a part del 30è aniversari de la Declaració i Programa d’Acció de Viena, i per últim el 30è aniversari també de la Constitució andorrana.


Ubach va destacar que «la pandèmia de la COVID-19 ha fet ressorgir els conflictes armats. La crisi climàtica és cada cop més crítica, ja que hi ha onades de calor, incendis, escassetat d’aigua» i ha recalcat que «les regions de muntanya són més fràgils al canvi climàtic, i és la nostra responsabilitat protegir-les i promoure un desenvolupament sostenible, pel fet que la muntanya és el nostre medi, la nostra essència i la nostra identitat».


Per una altra banda, la ministra en funcions ha recalcat que «s’ha de reactivar el compromís amb els drets humans, recuperar la universalitat  i conscienciar els joves d’arreu del món, per això cal que puguin participar ara en les polítiques de demà».
Ubach té previstes diverses trobades durant aquesta setmana. Avui es reunirà amb la seva homòloga d’Islàndia Þórdís Kolbrún R. Gylfadóttir, on signarà un conveni per evitar la doble imposició. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT