La ministra Marín aconsegueix pactar amb el SIPAAG
Els representants del funcionariat descarten la via judicial pel moment
La ministra de funció pública i participació pública en funcions, Trini Marín, es va reunir ahir al matí amb representants del SIPAAG (Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració Pública) per tractar les diferències expressades pels sindicalistes respecte al procés de treball de redefinició dels nivells de classificació de l’administració pública. El sindicat va enviar un comunicat a la ministra on expressaven el seu greu malestar i la seva sensació d’haver estat exclosos en el procés per part de la ministra, acusant el govern de «greu vulneració per part del Govern de les normes legals i reglamentàries», segons el sindicat. És per això que la ministra Marín ha volgut reunir-se amb els sindicalistes per aclarir la situació i trobar un punt d’entesa entre ambdues entitats. La reunió ha finalitzat i hi ha hagut diferents reaccions.
Per una part, Lluís Anguita, portaveu del SIPAAG va declarar «haver arribat a un acord», tot i que «no opinem el mateix en com s’ha realitzat aquest informe (realitzat per PWC, a petició del ministeri, on s’avalua la situació de cada nivell de treball de l’administració pública), ells tenen la seva manera de veure les coses i nosaltres la nostra. Però hem arribat a l’acord de reunir-nos en un parell de setmanes amb l’empresa (PWC) i la ministra, i veure aquest informe». Anguita també va confirmar que, de moment, es deixaria a un costat la via judicial, dient públicament que «no estem d’acord i continuem dient el mateix, però a vegades, els egos o la pell fina, s’han de deixar de costat. Si hem arribat a un acord de què començarem a treballar, tots junts, amb l’empresa (PWC) i podrem dir el que ens han dit els nostres afiliats, penso que anar a la batllia, d’aquí un any o dos» no seria de gran utilitat, però «per mi, s’acaba aquí», declarava Anguita.
La ministra en funcions, Trini Marín, va realitzar també unes declaracions a la premsa després de finalitzar la reunió. Marín va reiterar que «aquest projecte no es tracta de què s’havia de passar pel comitè (on prendria part el SIPAAG). Amb això no vull dir que vull contradir les seves peticions (les del SIPAAG)». Segons la ministra, l’estudi es va sol·licitar l’any 2020 per part de la seva predecessora i actual ministra d’Afers Socials en funcions, Judith Pallarés, ja que «s’anava reivindicant des de feia molts anys per part de tots els treballadors de la funció pública, perquè, a mesura que han anat passant els anys, s’ha hagut d’actualitzar les funcions i les noves tasques d’aquests llocs de treball». El primer esborrany es va aconseguir cap a «mitjans de 2021 i, tenint la descripció de tots els llocs de treball, es porten al ministeri de funció pública, on es torna a revisar tot i informo a la sessió de govern per demanar que cada responsable (de departament) miri com està fet aquest esborrany». La ministra va aclarir també que «això no és vinculant ni està aprovat i s’ha de fer tota una revisió», a més de reiterar que no es baixaran els sous dels funcionaris en aquest procés.