Graslaub finalitza 24è a la seva estrena en categoria elit a Tarouca, Portugal

Amb una classificatòria conservadora, durant la cursa baixa el temps per més de cinc segons

Arnau Graslaub en una prova de la temporada anterior.
Arnau Graslaub en una prova de la temporada anterior. | J.M.

El jove rider de la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC), Arnau Graslaub, ha començat la seva primera temporada a la categoria elit amb un molt resultat d’un 24è lloc a la categoria i amb una llista de corredors veterans i habituals de les Copes del Món.

La prova va ser a Tarouca, Portugal, formant part del campionat de descens de Portugal i de la categoria UCI C1, una de les primeres proves de l’any que se celebren al continent i que serveixen com a test preparatori pel que  vindrà després amb les copes del món.

Tant és així, que molts corredors consagrats i de primer nivell, usuals de les copes del món, hi van participar elevant el nivell de forma molt important.

Com sempre, dissabte eren els entrenaments, i el circuit oferia un nivell tècnic molt alt, pedregós i amb moltes trampes a tenir en compte. La gran sorpresa va ser l’aparició de la neu. I és que la nit de divendres va caure una nevada prou rellevant i el matí es va aixecar amb el circuit completament blanc, la qual cosa va posar molta més dificultat al recorregut a causa del fang, la humitat i que parts del circuit van quedar amagades.

A la classificatòria del matí, Graslaub va aconseguir un 41è lloc amb una baixada molt conservadora tenint en compte que el dia abans havia patit problemes estomacals i no va poder entrenar adequadament el circuit, tot i això, va aconseguir un temps de 2:55:15.

A la final, el rider andorrà es va trobar millor físicament i va decidir donar-ho tot per millorar la posició. I així va ser, assolint un meritori 24è lloc a la categoria elit i un 30è a la general amb un temps molt bo de 2:49:80, és a dir, baixant el temps de la classificatòria en més de cinc segons, informa la FAC.