PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Àxel Esteve aconsegueix una sisena posició a l’eslàlom de Kronplatz

L’esquiador andorrà assoleix la tercera millor carrera de la temporada amb 24.99 punts

Per El Periòdic

Àxel Esteve als Mundials Courchevel.
Àxel Esteve als Mundials Courchevel. | Christophe Pallot/Agence Zoom

L’estació italiana de Kronplatz va acollir ahir l’eslàlom dels Nacionals d’Afganistan, on Àxel Esteve va finalitzar 6è en la que va ser la seva tercera millor carrera de la temporada. 

L’andorrà va acabar amb 1.21.00, a 0.55 del guanyador i a només 0.24 del podi, en una cursa molt ajustada on l’italià Hans Vaccari, amb 1.20.45, va guanyar la cursa. Així, Esteve es va endur 24.99 punts, el que és el seu tercer millor resultat de la temporada, després dels 23.42 que va fer a Cerro Castor i els 24.16 d’Engelberg el passat mes de gener. Amb tot, l’esquiador té ara mateix 23.79 punts a l’última llista publicada per la FIS.

Entrant al detall, a la primera mànega l’andorrà va marcar el 15è crono amb +0.58, mentre que a la segona va aconseguir el quart temps de mànega, la qual cosa el va fer millorar posicions fins a la 6a definitiva.

Segons va explicar l’entrenador Yago Antes, «a la primera s’ha adormit una mica amb unes errades a baix, però a la segona ha reaccionat». «Estava tan ajustat que amb menys de 20 o 30 centèsimes, que és res, haguéssim fet 23.00 punts.  Avui la cosa estava molt cara», va afegir el tècnic.

Per la seva part, Àlex Rius va lluitar la cursa tot i no estar al cent per cent. En relació amb això, l’esquiador va finalitzar 28è amb 1.23.46, a 3.01 del guanyador.

Amb aquesta prova acabada, ara l’equip descansarà per iniciar el viatge a Levi, on disputarà la Copa d’Europa amb dos eslàloms el pròxim 10 i 11 de març.

Puig assoleix un setè lloc a l’eslàlom de Kitzbuehel

La mítica pista d’eslàlom de Kitzbuehel (Àustria) va acollir ahir la primera cita de la Copa del Món amb Roger Puig, que va finalitzar amb una setena posició.

La competició es va celebrar amb poca visibilitat i condicions de neu a una pista, per tant, complicada. Hi havia zones de neu tova i d’altres amb gel a sota, la qual cosa feia necessària una bona adaptació dels esquiadors. En aquest sentit, Puig va lluitar cada metre de la baixada, amb una primera mànega en què es va situar 9è, i una segona en què va remuntar per acabar, finalment, 7è.

«Una setena posició, estic molt content. En la pròxima, més i millor perquè hi haurà millor visibilitat i no faré els errors que he fet avui», va assenyalar l’andorrà.

Avui es disputa un segon eslàlom d’aquesta Copa del Món, amb millor previsió de temps.

Vila disputa avui els 10km individuals en skating

Avui torna la competició per a l’expedició andorrana als Campionats del Món d’esquí de fons de Planica (Eslovènia). En relació amb això, Carola Vila disputarà la carrera dels 10 quilòmetres individuals en skating. La cita serà a partir de les 12.30 hores. «Intentarem trobar bones sensacions i lluitar-ho bé», va assenyalar Vila.

La fondista andorrana va ser ahir entrenant al circuit de Planica per tal de preparar la cita d’avui, la seva segona cursa d’aquests Mundials després de l’skiathlon del dissabte on va finalitzar 39a. La intenció és que la cursa serveixi perquè l’andorrana agafi confiança i recuperi les bones sensacions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT