PUBLICITAT

Nomen engega el pla B i inicia el procés de recollida de signatures

  • Els Demòcrates per Andorra descarten a Marc Vila com a quart a la llista nacional
M.R.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Carles Ensenyat, amb Eusebi Nomen, al Consell General. Foto: TONY LARA

Si al front socialdemòcrata i ecosocialista les coses es van complicar, i força, fins el punt en què només RD apunta a ser l'únic soci del PS; el centredreta també va viure una jornada molt decisiva. D'una banda el líder d'ApC, Eusebi Nomen, va anunciar a aquest rotatiu que inicia el procés de recollida de signatures per si ha de presentar una candidatura pròpia. I de l'altra, Marc Vila va ser descartat com a número 4 de la llista nacional de Demòcrates per Andorra, després de les reticències d'alguns sectors.

En el cas de Nomen, aquest va voler aclarir que el procés de recollida de signatures no era sinònim d'una decisió ferma de presentar candidatura, sinó que es tracta d'una «alternativa» més, és a dir, un pla B. «Tothom recull signatures», va contestar en rebre la trucada d'aquest diari, conversa que va aprofitar per dir que no ha rebut «cap proposta per ser el número 8 ni per ocupar cap altre lloc» a la coalició de centre, discrepant amb algunes informacions.

Pere Altimir serà el sis / Les converses per la via del centre van acabar per descartar la figura de Marc Vila com a número quatre, mentre que Pere Altimir va prendre força, segons les fonts consultades, com a número sis de la mateixa candidatura.

De fet, el número quatre haurà de ser ocupat de ben segur per un membre del PLA, doncs la lògica pactista trobaria com a evident la necessitat que els liberals també tinguin un lloc destacat, després que els tres primers llocs ja hagin estat designats a Antoni Martí, Jordi Cinca i Ladislau Baró, cap d'ells del PLA.

La figura de Josep Anton Bardina, l'actual secretari general del PLA en funcions, també va ser descartada per les fonts consultades. Així, Bardina no hauria rebut cap proposició en ferm per ocupar el lloc més privilegiat d'entre els representants del PLA a la nacional.

Les dificultats per consolidar una llista unitària de centredreta a la capital també van anar lligades a la opció d'una candidatura unitària per part de Nomen. Tot i això, a la resta de parròquies, i així ho va confirmar el líder d'ApC, no ha d'haver-hi cap problema per tancar files aglutinant les formacions afins ideològicament en oposició als socialdemòcrates, responent a la necessitat estratègica que farà d'aquests feus les autèntiques claus cap el Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT