Verdú camí a les Finals d’Andorra a l’haver acabat 19è a Palisades

L’andorrà aconsegueix un TOP 20 després de refer-se d’una dificultosa primera ronda a la pista americana

Joan Verdú durant la prova a Palisades (EUA) al darrer cap de setmana
Joan Verdú durant la prova a Palisades (EUA) al darrer cap de setmana | FAE

Joan Verdú va quedar en dinovena posició la matinada del diumenge a Palisades, Estats Units, en la Copa del Món de gegant. Aquesta última cursa, deixa a l’andorrà en una molt bona posició per afrontar les finals de la competició a casa, a Soldeu-El Tarter, ja que aquesta cursa li ha fet guanyar quatre places en la general.

Verdú ha afirmat que «estic rebentat mentalment i físicament, però ha estat un bon dia», i ha assegurat que «l’equip està molt content amb el resultat» Respecte a la cursa en sí, Verdú ha explicat que «la primera màniga m’ha costat molt, però la segona he sigut capaç de fer una bona mànega i acabar en una genial 19a plaça, amb la qual estem molt contents tot l’equip». Verdú es va mostrar satisfet després d’aquest bon resultat que l’encoratjarà a seguir preparant-se per poder arribar a competir en bona forma a casa. És per això que considera els resultats com «un gran pas endavant pel nostre gran objectiu i estem supercontents», però l’andorrà no vol caure en confiances massa elevades i se centra en poder «seguir a tope» per poder arribar a competir davant la seva afició d’aquí a dues cites mundialistes.

L’esquiador andorrà va fer un formidable temps de 2:26.28, superant al darrer esquiador abans d’ell, el danès Kristian Haugen Leif, per 0,03, quedant-se a 0,04 del 18è, el suís Justin Murisier, i a 2,65 del campió de la competició celebrada a Palisades, l’austríac Marco Schwarz. Durant la primera màniga, Verdú es va deixar dècimes que el van posiciona com a 27é dels 53 participants que es van classificar. Però en una fantàstica segona màniga, amb un gran temps d’1:16.06, l’andorrà es va colar en el TOP 15, aconseguint una gran 13a posició que el va fer mereixedor d’una 19a posició final.

Abans de competir al Pirineu, l’andorrà haurà de fer un bon paper a les muntanyes eslovenes de Kranjska Gora el pròxim 11 i 12 de març, just abans de l’esperada cita de la copa del món a Soldeu. Verdú deu conservar molt bon record del país eslau i esperarà que l’edició d’aquest any sigui tant fructífera com la de l’any passat, on va obtenir un històric TOP 20, aconseguint la posició 17, empatant al cronòmetre de forma idèntica amb l’austríac Raphael Haaser, a 2,35 del guanyador d’aquella edició, el noruec Henrik Kristoffersen, amb un temps de 2.18.28. L’andorrà confiarà en mantenir el ritme.