PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La comunitat dominicana a Andorra crearà una associació

Els caribenys aspiren a tenir un punt de votació electoral al país

Per El Periòdic

El cònsol, Cesar Méndez, ahir, durant l'acte de commemoració de la independència de la República Dominicana
El cònsol, Cesar Méndez, ahir, durant l'acte de commemoració de la independència de la República Dominicana | El Periòdic

Avui se celebra el dia de la independència de la República Dominicana envers Haití. Per aquest motiu, la comunitat dominicana d’Andorra i part de Catalunya es van reunir ahir al restaurant Font Blanca a la Cortinada, Ordino, per celebrar la jornada amb un dinar conjunt. En el que va ser la primera celebració formal del dia de la independència dominicana a Andorra, hi van acudir personalitats com el cònsol de la República Dominicana, César Méndez, conjuntament amb part del seu personal diplomàtic, i Enric Dolsa, que va ser convidat a l’esdeveniment. El cònsol, durant un discurs, va afirmar la voluntat existent de poder crear una associació que pugui ajudar a totes les persones dominicanes al país i de la Seu d’Urgell, on existeix una comunitat més nombrosa i ja bastant congregada. A més, el consol va destacar la necessitat existent en la creació d’un punt de votació electoral per tal que els dominicans puguin exercir el seu dret a vot des del país. L’esdeveniment va ser d’utilitat per la congregació de diferents persones que comparteixen origen, a més de poder celebrar un concurs de bachata amb la música d’Heidy Paguero, una cantant dominicana que resideix al país des del 2013, que va animar als assistents amb música llatina amb l’estil més purament dominicà.


El cònsol Méndez va fer unes declaracions on remarcava a Andorra com «un país de visitants i turistes», fet que, segons ell, causa que la comunitat dominicana hagi pogut tenir una «molt bona acollida». A causa d’aquesta bona rebuda d’Andorra cap a les persones dominicanes, el cònsol Mèndez va estipular que «iniciar aquí una activitat associativa, on els dominicans es puguin reunir, convergir, per gestionar alguns serveis socials i tenir un intercanvi amb els organismes d’aquest gran país, tant de l’estat com de la societat mateixa, seria una cosa important, ja que, quan tu ja tens el caràcter retributiu i el nivell d’associació, pagues impostos i estàs inscrit a les autoritats corresponents, les autoritats responen amb més facilitat i més transparència».
Heidy Peguero va realitzar una actuació musical durant l’esdeveniment, i va fer unes declaracions on remarcava «em sento part d’aquest país i estic supercontenta perquè m’ha acollit des que vaig arribar». Peguero, també va mencionar que va voler aprendre català des que va arribar i ja ha aconseguit un grau elevat de fluïdesa. La cantant va declarar que «em fa especial il·lusió veure als andorrans ballant aquest ritme... a més de veure que (la bachata) ha traspassat les fronteres» fins arribar al pais. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT