PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El 13è Saló del Videojoc supera els assistents de l’any passat

5.500 visitants han pogut gaudir de les últimes novetats en videojocs

Per Maria Lozano

Un assistent jugant amb un simulador
Un assistent jugant amb un simulador | EL PERIÒDIC

El Saló del Videojoc va tancar ahir les portes amb aproximadament 5.500 visitants durant divendres, dissabte i diumenge. L’esdeveniment, que enguany es va dur a terme al Pavelló del Prat Gran, va complir amb l’objectiu de compartir amb la família i els amics l’afició dels videojocs.

La responsable d’esdeveniments i RSE d’Andorra Telecom, Inés Martí, es va mostrar satisfeta de com ha anat el cap de setmana, ja que «la xifra de gent va ser superior a la de l’any passat, que recordem que encara hi havia mesures per la pandèmia» i va assenyalar que «enguany ha sigut el Saló de la tornada a la normalitat» ·.

Tot i així, Martí va explicar que no aposten per la quantitat de gent que hi ve: «no ens interessa tant arribar a 5.000, 6.000 o 7.000 visitants, sinó que des d’Andorra Telecom sempre hem apostat per la qualitat i l’experiència que es viu». Explica que les xifres que assoleixen any rere any permeten que hi hagi molta rotació als jocs, que no es formin cues i que tothom hi pugui jugar.

Respecte a les novetats d’enguany, la principal van ser les ulleres de realitat virtual d’última generació, les PSVR2, que van tenir molta acollida, ja que «en tenir un cost de prop de 600 euros, moltes famílies no se les poden permetre i aquí les han pogut provar», va afirmar Martí. Una altra novetat ha sigut el presentador professional Raül Garcia Molina, que va retransmetre i dinamitzar les finals, i l’any vinent s’incorporarà altre cop», va afirmar Martí. L’última novetat ha sigut el tancament al migdia, que també s’ha rebut bé: «em sembla bé, perquè així tothom marxa, i els nens poden desconnectar i dinar tranquils», explica una mare de família. Martí ha assegurat sobre aquesta mesura que «a l’hora del descans tothom ha anat deixant les zones dels jocs sense cap problema, tot i que a les tres en punt ja hi havia cua per entrar»

Sobre l’espai va agradar molt, tot i que «no sabia que aquest any es feia aquí, vaig anar al Prat del Roure i no hi havia ningú», va afirmar un assistent. Una mare de família va explicar que «em va agradar molt aquest espai perquè hi ha llum i he pogut descansar mentre els meus fills juguen». Tot i així, no a tota la gent li va agradar, ja que «l’espai no s’ha adequat a tots els videojocs, per exemple la gent passava pel darrere», va explicar una jugadora.

El públic del Saló acostuma a ser de famílies de totes les parròquies del país, que venen a passar el dia a Escaldes-Engordany per gaudir de les novetats dels jocs electrònics, com per exemple els simuladors, que són jocs que normalment la gent no els té a casa i no poden jugar.

Tot i així, també venen turistes de pistes que se n’assabenten del Saló pels mitjans de comunicació i gaudeixen com un més. Martí va explicar que des d’Andorra Telecom «ens interessa el públic familiar, i per això no donem mai premis en metàl·lic, sinó objectes de valor pels gamers, com XBOX, Nintendo Switch, Play Station i altres estris que serveixen per jugar. Així doncs, preferim fer una aposta menys professional i apostar per les famílies» i «estem molt contents perquè veiem un bon comportament i civisme entre els visitants, ja que tothom respecta les cues i el PEGI (l’edat mínima d’un videojoc)».

460 persones es van inscriure als 14 tornejos celebrats durant les jornades al Saló, dels quals el «Gran Turismo Sport», «Mario Kart», «Just Dance», «Tekken» i «Valorant» van ser els que van tenir més participació, exhaurint les places que hi havia disponibles.

El Saló del Videojoc és una iniciativa de l’eix del benestar digital d’Andorra Telecom, que té com a objectiu apropar a la ciutadania i oferir a amics i famílies l’oportunitat de retrobar-se i experimentar amb les últimes novetats dels jocs electrònics. Així va ser per molts que explicaven: «el meu fill està jugant a un joc que no té a casa seva, i jo abans també hi he jugat amb ell», afirmava un pare de família que ja havia vingut alguna altra vegada.
 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT