Els errors es paguen molt cars

Amb un 2-0 a la primera meitat, l'FC Andorra, tot i marcar en la segona, no aconsegueix sumar cap punt a El Sardinero

Per Pol Forcada Quevedo

Jacobo en una jugada del partit.
Jacobo en una jugada del partit. | @FCANDORRA

L'FC Andorra ha tornat a perdre (2-1) fora de casa després de no poder retallar distàncies contra el Racing de Santander. Dos gols a la primera meitat de Mboula i la falta de gol dels del Principat han condemnat els visitants.

La primera meitat ha començat amb els tricolor imposant el seu estil de joc amb un gran domini de la pilota i una bona actuació defensiva. Tant, que han obligat els càntabres a tancar-se al seu camp per evitar un gol dels de Sarabia. Al minut vuit ha arribat la primera ocasió important per als visitants. Valera ha rebut la pilota a la banda, se n'ha anat del seu marcador i s'ha llançat directament cap a l'àrea rival. Un cop dins, un defensa local ha tallat l'oportunitat amb una molt bona acció defensiva. Al cap de pocs minuts, en concret al 13, ha arribat el primer gol del partit en la primera combinació que el Racing fa amb un contraatac i després d'una errada dels del Principat. Així, Mboula només ha hagut d'empunyar una pilota que Baturina li ha deixat de caramel.

Tot i això, els visitants no han abaixat els braços i convençuts de les seves possibilitats han mantingut el mateix joc. Això sí, ja amb més errades principalment en passades i posicionament. Per contra, la diana dels càntabres els ha anat molt bé mentalment i per incrementar el seu ritme, sobretot en la pressió, fent que l'FC Andorra perdi encara més pilotes.

Al minut 26 ha tingut lloc l'ocasió més clara del conjunt de Sarabia. Valera ha fet una jugada per la banda fins a arribar al lateral de l'àrea, ha fet una passada enrere que ha rebut sol Iván Gil, que li ha donat de primeres i ha enviat l'esfèric directament a fora, tot i estar sol davant la porteria contrària. Tres minuts més tard ha arribat la primera groga del matx, que ha estat per a Iñigo Vicente per fer una entrada molt agressiva per darrere a Valera, el jugador més destacat dels tricolor en els primers 45 minuts.

A 10 minuts per arribar al descans, ha arribat el segon gol de Mboula, que rep una passada alta a l'esquena de la defensa dels visitants i li permet quedar-se sol contra Ratti. El davanter català ha aprofitat l'ocasió per posar el 2-0 al marcador.

La segona part ha començat amb la mateixa tendència que ha finalitzat la primera. Al 51, ha arribat la segona cartolina groga del matx, en aquest cas per a Íñigo Sainz-Maza per falta també sobre Valera. Per part dels tricolor, Sarabia ha rebut a prop del minut 60 la seva segona groga, marxant expulsat, i Bakis, poc després, ha sigut el primer jugador dels visitants en rebre'n una. Ja al minut 67 ha arribat el gol dels del Principat, obra de Jacobo, que després de rebre una bona passada de Bover ha xutat amb l'esquerra un potent tir que ha permès retallar distàncies al lluminós.

Gràcies al gol, els de Sarabia, ja a la graderia, han intentat buscar l'empat. Malgrat els canvis i les ocasions de Jacobo, Héctor i Jandro, el marcador no s'ha mogut i l'FC Andorra continua sense aconseguir una victòria fora de casa des del novembre.

Abans del xiulet final, però, Sainz-Maza ha rebut la segona cartolina, marxant expulsat al minut 93.