PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Forta baixada de temperatures la setmana vinent

Les precipitacions de neu del divendres van deixar gruixos de 30 cm de neu a cotes altes

Per El Periòdic

Imatge d’una llevaneu d’ahir divendres.
Imatge d’una llevaneu d’ahir divendres. | COEX andorra

Les nevades de la matinada de divendres van acumular fins a 30 centímetres de neu, segons ha publicat Conservació i Explotació de carreteres d’Andorra (COEX) a les xarxes socials.
El servei meteorològic també alerta de nevades febles al nord la nit de dissabte i diumenge i d’una forta baixada de temperatures la setmana que ve, fins al punt que es preveu que el dilluns vinent serà el dia més fred de l’hivern.
El divendres es van produir gruixos de neu nova modelats pel vent del sud, es van acumular fins a 25 centímetres de neu al Coll d’Ordino, mentre que a Perafita i a les Fonts d’Arinsal el vent va escombrar la neu nova i la va acumular als vessants nord. La nevada es va produir a la matinada acumulant uns 15 cm de neu i amb un dia radiant on el sol va acabar prenent el protagonisme.


Les darreres precipitacions de neu van deixar gruixos de fins a 30 centímetres a cotes altes. 
Ahir divendres el sol, es va anar imposant des de primeres hores del matí, amb un vent moderat de component nord-est. Les temperatures màximes seran de 10°C a Andorra la Vella, 8°C a 1500 metres i -3°C al Pas de la Casa.
Pel que fa al cap de setmana es preveu que avui hi hagi una nuvolositat alta que s’anirà fent més densa a mesura que avanci el dia. De cara a la nit s’espera alguns flocs de neu al nord.


Les temperatures mínimes previstes seran de -2°C a Andorra la Vella, -6°C a 1.500 metres i -9 °C al Pas de la Casa; pel que fa a les temperatures màximes seran de 8°C a Andorra la Vella, 4°C a 1500 metres i -4°C al Pas de la Casa.
Segons explica el Servei Meteorològic d’Andorra, el dilluns es provocarà una invasió d’aire fred continental, crearà una pertorbació al Mediterrani que deixarà una nuvolositat amb clarianes a Andorra i unes temperatures molt baixes, que s’espera que en alguns indrets podria ser el dia més fred de l’hivern. Les temperatures mínimes previstes seran de -8°C a Andorra la Vella, -12°C a 1500 metres i -18°C al Pas de la Casa.


El servei Meteorològic també informa que l’entrada d’aire fred que va acompanyar les precipitacions va facilitar la convecció i en alguns indrets es va poder observar neu rodona i activitat elèctrica a la zona del pre-Pirineu.
Segons els registres, durant aquests darrers dies es van registrar en forma d’aigua 50,6 mm a la Comella, 44,1 mm al Bony de les Neres, 44,2 mm al Roc de Sant Pere, 37,2 mm a la borda Vidal i 33,2 mm a les Salines. 
Des del Servei de Meteorologia i el COEX recorden que es controli les zones on hi pugui haver complicacions per manca d’estabilitat o pel vent. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT