PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La 13a edició del Saló del Videojoc aposta per la realitat virtual

Enguany es tanca al midgia perquè els jugadors puguin desconnectar i dinar a casa

Per Maria Lozano

El Saló del Videojoc obre les seves portes des d’ahir al matí fins demà a la tarda, amb jocs per a tots els públics.
El Saló del Videojoc obre les seves portes des d’ahir al matí fins demà a la tarda, amb jocs per a tots els públics. | Maria Lozano

Ahir va començar la 13a edició del Saló del Videojoc al Pavelló del Prat Gran d’Escaldes-Engordany, a diferència d’altres anys que es feia al Prat de Roure, i durarà fins diumenge a la tarda. L’objectiu de la troballa és que «infants i jovent es retrobin amb les famílies en aquest espai lúdic», segons va informar Jordi Torres, el president del Consell d’Administració d’Andorra Telecom.
Enguany s’espera que la participació sigui de 4.500 a 6.000 persones va explicar Jordi Nadal, el director general d’Andorra Telecom: «abans de la covid l’assistència era de 6.000 persones i l’any passat n’hi van assistir 4.500, perquè hi havia aforament màxim, la gent anava amb mascareta, etc.». Nadal va explicar que per ells l’assistència no és el més important sinó que «els que vinguin s’ho passin bé. Jugar en línia és habitual, però fer-ho al costat dels teus amics agrada molt».
El saló està ple de diferents videojocs per jugar-hi: des de jocs d’arcade, a jocs per la Nintendo Switch, passant per la XBOX, la Play Station 5 . La gran novetat d’enguany són les ulleres de realitat virtual de la PS5, que es comercialitzen des de fa un parell de dies. Aquestes tenen noves característiques com el port d’entrada, nou controls i una nova tecnologia. El Saló treballa per portar cada any les últimes novetats i les últimes tendències del món del videojoc.
Les ulleres són el clar exemple de la mirada al futur que vol tenir Andorra amb les noves tecnologies. Nadal explica que «Andorra és el primer país del món que ha posat fibra òptica a tot el territori, i és coherent que amb aquesta fibra tants jugadors puguin gaudir dels videojocs». Per altra banda, remarca que «amb la connectivitat a la xarxa que hi ha a Andorra, és normal que molts gamers professionals vinguin al país.
Tot i així, Nadal explica que «els streamers professionals es mouen pels diners, encara que siguin pocs centenars d’euros. Per això nosaltres no donem mai premis en metàl·lic, sinó que donem objectes de gran qualitat com a premis. Això és molt atractiu pels jugadors amateurs, però no pels professionals perquè ja tenen aquest material».
Nadal i Torres remarquen que l’objectiu del saló no és competir, tot i que saben que els agrada, sinó que es reuneixin famílies, amics i coneguts en un espai per gaudir. Tot i així, entenen que la competició agrada molt i per això donen premis com per exemple uns auriculars «gaming» i altres objectes per jugar.
Per altra banda, Torres remarca la importància de les addiccions als videojocs i l’impacte que poden tenir entre els més joves, i explica que des d’Andorra Telecom «vam fer col·laboracions a les escoles durant aquestes dues setmanes per potenciar l’ús responsable dels videojocs».
Per això enguany s’ha creat una altra novetat: es tanca el saló a l’hora de dinar, de les 13:00 hores a les 15:00 «perquè els nois i les noies puguin descansar i tornar a casa a dinar.
Així doncs, Andorra aquest cap de setmana podrà gaudir de centenars de videojocs, i endinsar-se de ple al món de la tecnologia i del futur.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT