PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La ministra Ubach referma el suport a Ucraïna davant l’OSCE

La reunió era per ministres i el tema central va ser la guerra

33 La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, durant la reunió telemàtica de l’OSCE.
33 La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, durant la reunió telemàtica de l’OSCE. | Govern d\'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, va participar ahir de manera telemàtica en una reunió del Consell Permanent Reforçat de l’Organització per a la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE). La reunió estava reservada a ministres i va tenir com a tema central la guerra d’Ucraïna, al ser ahir el primer aniversari de la invasió russa a territori ucraïnès.

En la seva intervenció, la titular en funcions de la cartera d’Afers Exteriors, va condemnar novament l’agressió russa a Ucraïna, destacant que “és una violació flagrant del dret internacional i dels principis fonamentals consagrats tant a la Carta de les Nacions Unides, com a l’acta final de Hèlsinki i la Carta de París”. I va prosseguir, “fem una crida al cessament de les hostilitats contra la població i les infraestructures civils, i recordem que la seguretat, els drets humans i la justícia estan estretament lligats; no es pot aconseguir una pau duradora sense justícia».

La ministra Ubach també es va referir a les preocupants conseqüències humanitàries d’aquest conflicte, exposant de quina manera el Principat ha intentat ajudar-hi mitjançant aportacions a la Creu Roja Internacional i a diverses ONG. 

També va aprofitar per explicar als seus homòlegs que el Principat té inscrits en el seu registre fins a 380 refugiats, i que per primera vegada Andorra va adherir-se a la política de sancions de la Unió Europea, en aquest cas contra Rússia i Bielorússia.
Ubach va acabar apel·lant a la responsabilitat col·lectiva per buscar “tots els mecanismes i plataformes de diàleg per treballar per una pau duradora”, i ha reiterat el suport d’Andorra al Govern i al poble ucraïnès.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT