PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Esteve aconsegueix la millor posició en uns Mundials

Carola Vila s’estrena avui al mateix campionat amb els 15km skiathlon

Per El Periòdic

Irineu Esteve durant la prova.
Irineu Esteve durant la prova. | Modica Nordic Fotos

Irineu Esteve va arrencar en els Mundials d’esquí de fons de Planica, Eslovènia, de la millor manera possible, amb una 12a posició en la primera prova que va disputar, el quinze més quinze quilòmetres d’skiathlon. Esteve va fer una carrera de menys a més, i en la part d’esquí va anar remuntant posicions fins a arribar en 14 plaça en el moment del canvi.

Ja en skating, l’andorrà va fer una sortida fulgurant, que fins i tot, en el quilòmetre 24, a sis pel final, li va permetre situar-se en el top10. El darrer tram, però, se li va fer una mica llarg i es va veure superat pel finlandès Hyvarinen i pel suec Burman, de qui només el va separar un segon. Així doncs, va aconseguir el millor resultat de la història mai assolit per un andorrà.

D’altra banda, avui a les 14.00 hores és el torn de Carola Vila, al mateix campionat, on competirà als 15 quilòmetres skiathlon, meitat en clàssic i meitat en skating. «Tinc bastant bones sensacions», va explicar la fondista andorrana, que es va entrenar a una pista adjacent a la de carrera, ja que aquesta estava reservada a la competició masculina. «Una pena no haver-la pogut veure, però ja l’hem pogut entrenar aquests últims dies i les sensacions són bones. La pista m’agrada, així que estem motivats per demà», va afegir.

Tal com va informa la FAE, l’andorrana està anant a més aquesta part de la temporada, i ja ho va demostrar a les Copes del Món que va disputar abans d’aquesta cita mundialista, on es va trobar amb un bon ritme de carrera: «Jo arribo bé. Últimament estem tenint millors sensacions que a principi de temporada i ja he fet un parell de Copes del Món que han anat prou bé, així que esperem a veure si podem fer una bona cursa», va assenyalar Vila.

PUBLICITAT
PUBLICITAT