PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Necessitat de victòria

L’FC Andorra visita al Racing de Santander amb l’objectiu de consolidar-se per sobre les posicions de descens

Per Pol Forcada Quevedo

Almpanis en una jugada del partit contra el Llevant, el darrer dels tricolor com a visitants.
Almpanis en una jugada del partit contra el Llevant, el darrer dels tricolor com a visitants. | @FCANDORRA

L’FC Andorra s’enfronta avui a les 16.15 hores contra el Racing de Santander a El Sardinero amb l’objectiu de consolidar-se en les posicions per sobre el descens. Tot i la nova dinàmica gràcies a la primera victòria després de cinc derrotes consecutives, cal recordar que el conjunt entrenat per Eder Sarabia no guanya fora de casa des del 28 de novembre, quan va vèncer per la mínima a l’Eivissa. Entremig, un empat a un contra el Tenerife a l’Heliodoro Rodríguez López.

En aquest sentit, l’equip del Principat només suma quatre punts dels darrers 18 possibles com a visitant i, a més, s’enfronta a un dels seus pitjors rivals recents. I és que els dos conjunts s’han enfrontat en quatre ocasions, un va acabar en empat i els tres restants van ser victòria pels càntabres. El darrer, al partit de la primera volta de la competició domèstica, on el Racing de Santander va guanyar per 0-1 al Nacional.

Els tricolor no guanyen fora de casa des del 28 de novembre, des de llavors, només han sumat quatre punts de 18 possibles

Així doncs, el tècnic basc va esmentar en la roda de premsa prèvia al matx que «sabem que el Racing és un equip agressiu, que apreta i cor, i que compta amb futbolistes que es troben bé en aquest moment», i va afegir que «és un dels equips que millor es defensa replegat», tal com ho va fer al joc d’anada, i amb molta seguretat al contraatac. En relació amb això, va mencionar que amb l’arribada al desembre del nou entrenador al conjunt càntabre, José Alberto López, «potser han trobat una dinàmica una mica més positiva», ja que des de llavors no han perdut cap partit com a local, sumant dues victòries i un empat. Tot i això, es troben en divuitena posició,  un punt per sobre el descens i a cinc dels tricolor.

D’altra banda, i després d’unes jornades una mica complicades, Sarabia va explicar que la plantilla es troba amb un bon estat anímic: «La setmana passada inclús va ser molt bona i estem amb molt bons entrenaments exceptuant alguns moments determinats perquè els jugadors no són màquines». En aquest sentit, va afegir que l’equip «està bé i a més ho demostrem al camp, i això és el que ens fa creure, seguir per aquesta línia i veure’ns capaços d’anar a guanyar a qualsevol camp». En afegit, va esmentar que la intenció és seguir en la línia de ser un equip que arriba i genera moltes ocasions, i al qual li’n creen poques, a banda de poder tenir l’encert «que ens està faltant als darrers metres dels últims partits».

Com ja s’ha esmentat, l’FC Andorra no coneix la victòria com a visitant des del novembre. En aquest aspecte, el tècnic va assenyalar que «crec que som un equip bastant reconegut tant a casa com a fora i molt fiables de valentia, claredat, convicció i de tot el que fem». Per això, el basc va assegurar no haver notat cap dels darrers partits com a visitant que «el conjunt hagi baixat el nivell o que el rival l’hagi superat clarament durant moltes accions». «Sempre hem estat a prop de poder guanyar-los i això és el que volem tornar a fer», va asserir.

Amb tot, es va mostrar convençut de tenir tot el necessari per poder fer un gran partit: «Sabem perfectament on hem de posar el focus, estem amb moltes ganes i ens veiem molt capacitats».

Derrota a l’anada / L’estadi Nacional va ser l’escenari del primer duel de la temporada entre l’FC Andorra i el Racing de Santander. El partit va acabar amb derrota dels tricolor amb un solitari gol dels càntabres, obra de Pol Moreno.

El matx, disputat al novembre, va arribar després de dues victòries del conjunt del Principat, la més rellevant, el 0-2 a l’estadi del Saragossa, un dels millors partits de l’equip de Sarabia disputats fins a la data. Tornant a la derrota contra els càntabres, i com era d’imaginar, els locals van controlar majoritàriament la possessió, però obtenint molt poques ocasions al llarg del joc. Els visitants, doncs, tot i controlar en menor mesura el partit, van gaudir de més oportunitats.

El gol dels càntabres va arribar a l’inici del segon temps, quan més dominava l’FC Andorra. En una jugada, Ratti es va veure obligat a desviar a córner un xut de Tienza, i a la sortida d’aquest va arribar el 0-1 final al marcador del Nacional.

Vilanova podria tornar als entrenaments vinents amb l’equip

«Vilanova té moltes ganes i dilluns té una prova ja segurament per començar a entrenar amb l’equip». Així ho va afirmar el tècnic de l’FC Andorra, Eder Sarabia, durant la roda de premsa prèvia al partit d’avui contra el Racing de Santander. Cal recordar que el central català porta lesionat des de principis de gener, quan al partit a casa contra l’Oviedo va patir una lesió miotendinosa del bíceps femoral de la cama dreta, amb afectació del tendó conjunt. D’altra banda, va assenyalar que la lesió de Morer avança satisfactòriament: «Està fent un tractament que sembla que a ell li prové i l’està ajudant anímicament». En aquest sentit, l’evolució de Vilà també continua correctament, mentre que Petxa, va apuntar que en principi arriba «sense cap problema» al matx d’aquesta tarda.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT