PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’indult dels coprínceps deixa a David Claverol fora de la presó

Claverol va apropiar-se de 23.000 euros de la Fundació Tutelar

Per El Periòdic

David Claverol.
David Claverol. | TONY LARA

El Tribunal de Corts va condemnar David Claverol a 3 anys de presó, dels quals sis mesos són de presó ferma. Està acusat de delictes d’estafa i administració deslleial i d’apropiació indeguda, per haver-se apropiat de 23.000 euros de la Fundació Privada Tutelar que presidia en aquell moment 
El condemnat, però, no haurà d’ingressar a presó ja que es beneficiarà del darrer indult acordat pels coprínceps l’octubre del 2019. 
La sentència publicada ahir al migdia inhabilita a David Claverol d’exercir càrrecs d’administració a entitats sense ànim de lucre o de patrimoni aliè durant un periòde de quatre anys. Claverol no haurà de pagar responsabilitat civil perquè ja va abonar els diners que s’havia apropiat, però si que haurà d’indemnitzar a l’entitat amb 6.000 euros per danys morals.


Els fets van començar el 23 d’agost del 2019, quan el patronat de la Fundació Privada Tutelar va anunciar la destitució «immediata i irrevocable» de qui era el seu president des del 9 de juliol, David Claverol, després de constatar un seguit «d’irregularitats comptables». Quatre dies més tard, la Fundació Tutelar va confirmar que els diners van ser ingressats en un dels comptes de l’ens.
Recordem que l’any 2019 la Fiscalia havia impostat una ordre de recerca i captura, ja que el detingut feia mesos que es  trobava fora del país arran de la denúncia d’apropiació de fons de l’entitat.


L’expresident de la Fundació Tutelar, David Claverol, es va acabar presentant de forma voluntària, al despatx central del Cos de la Policia, tot i que finalment va ser posat en llibertat, sense fiança ni cap mena de condicions després de declarar davant el batlle de guàrdia.
L’expresident de la Fundació Privada Tutelar va sortir amb càrrecs per apropiació indeguda.

PUBLICITAT
PUBLICITAT