PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

PS-SDP demana al Govern aturar la negociació amb Europa

Asseguren que no està legitimat per seguir amb les negociacions

Per Alba Cladellas Riera

Pere López i Jaume Bartumeu a l'acte d'ahir
Pere López i Jaume Bartumeu a l'acte d'ahir | EL PERIÒDIC

La coalició d’esquerres s’ha dirigit al cap de Govern Xavier Espot, per demanar-li que s’aturin les negociacions amb la Comissió Europea per l’establiment d’un acord d’associació.

En un comunicat, PS-SDP expressava que aquestes negociacions porten força anys en curs i no presenten cap extrema urgència “que justifiqui la seva prossecució durant les setmanes que ens separen de les eleccions generals, la constitució del nou Consell General, l’elecció del nou cap de Govern i la subsegüent designació del nou equip ministerial”.

També li han volgut recordar que així ho va fer Toni Martí el gener del 2019, quan va comunicar als negociadors de la Comissió Europea que la preparació d’unes eleccions i la dissolució del Consell General no permetien seguir amb les negociacions durant aquell període.

Insisteixen en que un Govern en funcions no està legitimat per continuar la negociació d’un tema d’aquesta transcendència pel país, i condemna la decisió del cap de govern en funcions que, asseguren, va manifestar al Vicepresident de la Comissió Europa, el Sr. Maroš Šefčovič, durant la visita d’aquest a Andorra el 13 d’octubre de l’any passat, on li va assegurar que les autoritats andorranes no pensaven pas interrompre les negociacions.

Aquesta carta també ha estat enviada als Coprínceps per sol·licitar-los l’empara per a què es respecti l’article 77 de la Constitució, que contempla que el Govern “finalitza el seu mandat quan acaba la legislatura”. També ho han fet arribar als ambaixadors de França i Espanya i al vicepresident de la Comissió Europea, Sr. Šefčovič.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT