PUBLICITAT

PS i SDP es presenten en públic de forma conjunta a Escaldes

La coalició declara que es presenta als comicis per anar a per totes

Per Joan Jiménez

Els candidats a l’acte d’ahir
Els candidats a l’acte d’ahir | El Periòdic

Ahir, al Comú d’Escaldes-Engordany, la coalició socialdemòcrata i progressista van aparèixer de forma conjunta en un acte en motiu de la presentació pública de les llistes de les candidatures a les pròximes eleccions generals del 2 d’abril. La coalició és producte de dos partits que es retroben anys després amb l’objectiu de poder ocupar la primera posició en els pròxims comicis. La fins ara consellera general, Susanna Vela, va fer unes declaracions on va qualificar l’acte com a «necessari per a poder presentar els candidats i candidates, no només a la nacional, sinó també els candidats de les territorials del PS com de SDP i, per tant, l’acte era necessari». Amb aquestes paraules, Vela confirmava la necessitat d’un acte públic i presencial on els electors poguessin conèixer en persona als candidats, tot i conèixer-se ja les llistes anteriorment.


Susanna Vela va valorar les llistes, definint les candidatures com «molt solvents, amb gent preparada, amb moltes ganes de donar guerra a tots els territoris on es presenten. Estem contents d’haver confeccionat aquestes llistes i anem a per totes».
Respecte a la tornada al treball conjunt amb SDP, la socialdemòcrata va declarar que tot és «com era previsible i, en la part ideològica la compartim perfectament i no hi ha cap problema a l’hora de compartir programa i propostes i, francament, s’hi treballa molt bé».


Vela va recalcar alguns dels punts del seu programa, especialment en salut i cultura. La socialdemòcrata va aclarir que «hi ha molts temes a part de l’habitatge durant aquesta campanya i tenim clar tots els temes de salut, la salut mental, tot el tema de la governança del nostre sistema sanitari, el SAAS, el ministeri de sanitat... I hi haurà també temes a l’àmbit de cultura, de recuperació del patrimoni cultural..., ja que durant molts anys s’ha anat abandonant el patrimoni cultural i estem en un punt que serà complicat i ja veurem com podrem neutralitzar aquests efectes». La consellera també va mencionar breument alguns altres aspectes que tindran en especial consideració en aquesta legislatura, com aspectes mediambientals, urbanístics i el creixement econòmic sostingut del país.


Respecte al tema de l’avortament, la consellera Vela va mencionar que «ja fa tants anys (que està present dins del programa) que tornarà a ser-hi, es tracta de drets i llibertats de les persones i evidentment tindrà el seu espai al programa» en aquestes eleccions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT