PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els canvis en la graella no han de passar pel comitè tècnic

S’hauria d’haver informat la junta del processos de revisió

Per El Periòdic

No és perceptiu que les propostes per a la requalificació de la graella salarial que vol impulsar l’executiu hagin de ser validades pel Comitè Tècnic d’Organització i Gestió en què estan representats els sindicats. Així ho va corroborar ahir el ministre portaveu en funcions, Cesar Marquina, reiterant les paraules de la titular d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, en funcions, Trini Marín, que dimarts va sortir al pas de les reaccions que la revisió de la graella està generant entre els treballadors 

Està previst que en els pròxims dies la ministra es reuneixi amb els representants dels sindicats amb els quals «compartirà el procés i els passos» que s’han seguit fins ara i «si hi ha aportacions es pendrà nota», tal com va destacar Marquina que va afegir que des del Ministeri han estat «sempre a l’escolta» de l’opinió dels treballadors. 

Cal destacar que des del Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag) es considera que el comitè havia d’haver estat informat del procés de revisió de la graella, mentre que des del ministeri es considera que no calia, tal com va reiterar Marquina després que ho fes Marín i apel·lant tant a la llei de la Funció Pública com als reglaments. De totes maneres, el portaveu de l’executiu en funcions va aclarir que si es demostra que s’està fent una «interpretació errònia» de la llei es corregirà. Malgrat això, va incidir que la lectura que es fa des del Govern és que «no era absolutament necessari» fer aquest trasllat de la informació al comitè.

Marquina va recordar que el procés per a la revisió de la graella salarial es va iniciar el 2021 i hi ha 543 posicions de treball que han estat avaluades. El treball l’ha dut a terme una empresa. A la reunió que han de tenir representants del ministeri i els sindicats s’analitzaran els passos que s’han fet «sense compartir detalls ni noms de persones».

PUBLICITAT
PUBLICITAT