PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

285 persones completen la quota de refugiats d’Ucraïna

Es compleix un any de l’inici de la guerra i es fa un balanç del conflicte

Per El Periòdic

El ministre de Finances i Portaveu en funcions, Cesar Marquina durant la roda de premsa del Consell de Ministres.
El ministre de Finances i Portaveu en funcions, Cesar Marquina durant la roda de premsa del Consell de Ministres. | SFGA/JAViladot

El ministre de Finances i Portaveu en funcions, Cesar Marquina, al Consell de Ministres d’ahir va actualitzar les dades referents a les persones desplaçades al Principat a causa de la guerra a Ucraïna. Aquesta setmana es compleix un any de l’inici del conflicte, amb la invasió per part de Rússia. 


La quota de permisos per a refugiats ucraïnesos, de 285 persones, està completa. Marquina va informar que hi ha 24 persones que actualment estan al país en règim turístic i es troben en llista d’espera per obtenir el permís de residència. A banda, 64 persones han obtingut una autorització de treball a Andorra, 29 de les quals ha estat a través del Servei d’Ocupació. A més a més, 70 infants s’han escolaritzat al país. 


Respecte al balanç d’ajuts, el ministeri d’Afers Socials ha cobert les necessitats bàsiques de fins a 103 famílies, de les quals només ho han sol·licitat 13 nuclis familiars. A aquest col·lectiu tambe se’ls ha facilitat targetes prepagament per a centres comercials, transports i telefonia. 
Marquina va recordar que més d’una cinquantena de persones resideixen en un hotel al Tarter gràcies a un conveni que es va signar entre el Govern i l’hotel. 


Finalment, Marquina va destacar que és la primera vegada que Andorra s’ha sumat a les sancions financeres proposades per la Unió Europea, en aquest cas amb Rússia i Bielorússia. A més, el Principat també s’ha alineat amb diverses declaracions i resolucions adoptades per organismes internacionals per denunciar la vulneració del dret internacional i dels drets humans. 


El ministre en funcions va confirmar que els bancs del Principat han hagut de bloquejar inversions estrangeres que pretenien fer al Principat ciutadans de Rússia i Bielorússia, tot i que no les ha quantificat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT