PUBLICITAT

El preu de la gasolina arriba als màxims històrics del 2008

  • La gasolina de 98 octants ja costa el mateix i el gasoil és el que més augmenta
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un home posa gasolina. Foto: TONY LARA

Els preus dels carburants ja freguen els màxims històrics assolits durant l'estiu del 2008. Pel que fa a la gasolina de 98 octants, s'ha arribat al màxim d'1,2 euros per litre, mentre que la gasolina de 95 octants s'ha quedat a dos cèntims i el gasoil a vuit cèntims. Des de principis d'any, ha estat el gasoil el que ha incrementat més el preu, escurçant d'aquesta manera distàncies amb el cost de la gasolina.

Les darreres tarifes fixades mostren que segueix la tendència a l'alça dels preus dels carburants, després de l'increment considerable experimentat a finals del 2010. Actualment, la gasolina sense plom de 98 octants es ven com a molt barata a 1,2 euros, la de 95 octants entre 1,12 i 1,16 euros, i el gasoil de locomoció oscil·la entre 1,03 i 1,07 euros.

Des de principis d'any el preu del gasoil ha pujat un 5,6% i el de la gasolina un 2,5%, de manera que cada vegada hi ha menys diferència entre els dos carburants. Si es comparen els preus actuals amb els de fa un any, es constata que el gasoil ha augmentat gairebé un 20%, mentre que la gasolina ho ha fet aproximadament un 15%.

Lluny queden les xifres del desembre del 2008, quan els preus dels carburants van tocar fons al Principat. Llavors la gasolina sense plom de 95 octants costava 0,814 euros, la de 98 octants 0,865 i el gasoil de locomoció 0,745 euros.

8,8% més econòmica que a espanya / El diferencial amb la resta de països, però, es manté. Segons les darreres xifres del Butlletí Petroler de la Unió Europea, la gasolina a Andorra és un 8,8% més barata que a Espanya, mentre que el gasoil és un 13,5% més econòmic. Si es compara amb els preus de França, que són superiors als del veí del sud, la major diferència la trobem amb la gasolina, que és un 21% més barata, mentre que omplir el dipòsit de gasoil és un 18% més econòmic que al país gal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT