PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Avís groc per previsió de nevades i pluja a tot el país

Es preveu una baixada de les temperatures durant els propers dies

Per Alba Cladellas Riera

Foto d’arxiu d’una nevada a Andorra
Foto d’arxiu d’una nevada a Andorra | El Periòdic

Protecció Civil va activar ahir l’avís groc per pluges i acumulació de neu a tot el Principat a partir d’avui a les 12.00 hores. 

El servei Meteorològic va alertar ahir de precipitacions i nevades durant el dia que ja estava previst que comencessin durant la nit per sobre dels 1.900 metres i que es preveu que segueixin a partir d’aquest migdia des dels 1.800 metres. 

Segons els meteoròlegs, aquestes precipitacions poden anar acompanyades de fang per la pols en suspensió que hi ha al territori.

Les previsions indiquen que demà dimecres nevarà a cotes altes però dijous pot nevar a partir dels 1.700 metres i deixarà nevades generalitzades a tot el territori. Divendres la neu arribarà a cotes més baixes, als 1.200 metres.  Tot i que es preveu que la cota de neu baixi de cara a divendres, el servei Meteorològic informava ahir que ja a partir de dijous podia nevar a qualsevol cota.

Pel que fa a les temperatures, es preveu una baixada de temperatures a tot el país  si es compara amb les temperatures dels últims dies. Des de mitjans fins a finals de setmana es preveuen màximes de 6 graus a Andorra la Vella i -3 graus al Pas de la Casa.

Degut a les nevades que podrien ser generalitzades a partir de dijous, Protecció Civil ha demanat antelació i previsió en els desplaçaments. També, a través del seu canal de Twitter, demanen a tots aquells que tinguin previst agafar el cotxe durant els propers dies, anar consultant l’estat de les carreteres a través de les xarxes socials del departament de Mobilitat, on aniran actualitzant la informació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT