PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra manté el mateix límit salarial amb 6,5 milions d’euros

LaLiga presenta els nous Límits de Cost de Plantilla Esportiva un cop tancada la finestra hivernal de fixatges

Per Pol Forcada Quevedo

Bover en una jugada del darrer partit de lliga contra l’Sporting.
Bover en una jugada del darrer partit de lliga contra l’Sporting. | @FCANDORRA

LaLiga ha presentat, un cop tancat el mercat de fixatges d’hivern, els nous Límits de Cost de Plantilla Esportiva (LCPD), més conegut com a límit salarial. Així doncs, els equips de la segona divisió de futbol espanyola ja coneixen la quantitat màxima que tenen per gastar en el seu planter esportiu. Entrant al detall, aquest LCPD per l’FC Andorra no ha canviat des de l’inici del curs, ja que es manté amb 5,529 milions d’euros.

 Així doncs, el conjunt tricolor continua amb el quinzè límit de la competició, pel fet que no es compten les dades del Vila-real B perquè és un filial, i només sis equips compten amb una xifra inferior. En concret, aquests són l’SD Ponferradina amb 6,501 milions; el CD Mirandés amb 6,674; el CD Lugo amb 3,984; el Burgos CF amb 6,648; l’FC Cartagena amb 6,458 i, en darrer lloc, i potser el més sorprenent per la posició que ocupa a la classificació, l’Albacete amb 6,031 milions d’euros.

A l’altra banda de la llista es troba el Granada CF, que ha perdut una quantitat important passant dels 29,126 als 24,922 milions, seguit del CD Leganés, que també veu reduïda la seva quantitat de 19.522 als 15,068 milions. En tercer lloc se situa la UD Las Palmas, que passa d’11,522 a 12,197 milions. L’enumeració dels cinc primers la completen el Màlaga CF amb 11,793, seguit molt de prop pel Llevant amb 11,699 milions d’euros. 

Amb tot, la quantitat total que la Lliga Smartbank pot desemborsar és un topall de fins a 203,74 milions d’euros. 

Cal recordar que l’LCPD és el concepte que recull el màxim que cada conjunt pot gastar-se en salaris dels jugadors, el cos tècnic i preparador físic, així com amb el filial i altres seccions del club. En relació amb això, el seu càlcul es realitza en base la diferència entre els ingressos, sigui per drets televisius o comercials, venda d’entrades, entre altres, de les despeses estructurals i pagaments pendents. 

Si per algun cas un equip acabés la temporada amb el límit salarial excedit, se li aplicaria la regla del 40%. És a dir, només podria inscriure un nou jugador amb el 40% de l’ingressat per una venda o una rescissió de contracte d’un altre jugador de la plantilla.

Valera, convençut de la salvació «si juguem com sabem»

Tal com es va informar, la darrera victòria a casa contra l’Sporting ha servit a l’FC Andorra per recuperar la confiança perduda. Així ho va expressar ahir el davanter tricolor Germán Valera: «Ens n’ha donat molta i crec que és un pas que donarem per continuar guanyant». En aquest sentit, va destacar que l’equip «jugava bé» però sense aconseguir la recompensa dels tres punts. Ara, els del Principat, amb 35 punts i tretzens a la classificació, poden respirar tranquils després d’allunyar-se de les posicions de descens. En relació amb això, Valera va comentar que «sabem que estem en aquesta zona baixa, però si  juguem com sabem no tindrem cap problema al respecte», fent referència a la salvació. A nivell més personal, va esmentar que, cosa de la continuïtat, cada vegada se sent millor, i va afegir que «em sento molt a gust a l’FC Andorra, tot i que tinc encara contracte amb l’Altètic de Madrid». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT