PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Govern estrena una eina per promoure l’ús del cotxe compartit

És una aplicació gratuïta que connecta als conductors amb els usuaris interessats

Per Sònia Lecha

Els passos a seguir per accedir a la plataforma
Els passos a seguir per accedir a la plataforma | El Periòdic

La nova plataforma per promoure l’ús del vehicle compartit impulsat per l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic (OECC) està en marxa des d’ahir. L’eina és totalment gratuïta i es pot utilitzar des de qualsevol aparell electrònic a través de l’enllaç http://andorra.compartir.org/. La tècnica de l’OECC, Anna Boneta, a la presentació d’ahir a l’edifici administratiu de Govern, va detallar que «la plataforma és bàsicament per posar en contacte als usuaris. La resta de la conversa es pot tenir fora d’aquesta». 

A la roda de premsa es va fer èmfasi que amb aquesta eina es vol reduir el nombre de viatges per ajudar a disminuir les emissions de gasos amb efecte hivernacle (GEH).

L’objectiu de l’aplicació és estimular i promocionar l’ús entre persones del vehicle privat. El director de l’OECC, Carles Miquel va remarcar que «és una plataforma que pretén connectar a les persones que ofereixen viatges amb persones que volen compartir vehicle». Miquel va afegir que, «no està únicament circumscrit en territori andorrà, sinó que també permet fer viatges fora del país». 

El primer pas que s’ha de fer per poder fer servir aquesta eina és registrar-se. Les dades que demana són una adreça electrònica i una contrasenya. Un cop ja es té el compte es pot trobar i contactar amb persones amb qui compartir els viatges i també, rebre avisos sobre aquells desplaçaments que siguin de l’interès de l’usuari. 

Reduir el nombre de viatges ajuda a disminuir les emissions de gasos amb efecte hivernacle

Respecte als tipus de viatges, n’hi ha dos. Per una banda, hi ha els viatges regulars, «la idea és que siguin viatges de casa a la feina o a la universitat, desplaçaments que siguin recurrents», va detallar Boneta. D’altra banda, hi ha els viatges esporàdics, tal com indica el seu nom, són trajectes puntuals que no es repeteixen. 

Quan ja s’ha decidit quin tipus de desplaçament es vol fer, s’escull l’apartat corresponent a la plataforma. En els dos casos s’han de seguir els següents passos. En primer lloc, s’ha de triar el motiu del viatge: anar a treballar, a la universitat o viatge esporàdic. A continuació s’ha de triar el punt d’origen i el lloc d’arribada, pot ser dins del país o fora. El següent pas és indicar la modalitat del viatge: si es busca gent per portar, que el portin o totes dues. I també s’ha d’especificar el dia i hora tant de la sortida com de l’arribada. Si s’escau, es poden afegir comentaris, sigui per part del conductor o del passatger. L’últim pas és revisar totes les dades i confirmar que tot estigui correcte. En aquest últim apartat apareix l’estalvi en quilos de diòxid de carboni, en funció del nombre de passatgers aquesta xifra serà major o menor. 

Un cop els usuaris es posin en contacte, serà per correu electrònic i les dues persones s’hauran de posar d’acord en les condicions del viatge.

PUBLICITAT
PUBLICITAT