PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un tall de llum deixa 18.160 clients sense electricitat

S'estan investigant les causes que van provocar la incidència

Per El Periòdic

Subministrament elèctric xarxa de FEDA
Subministrament elèctric xarxa de FEDA | FEDA

Les Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) estan investigant les causes que van fer que un disjuntor de la xarxa d’alta tensió de l’Estació transformadora i repartidora (ETR) de Ransol a la parròquia de Canillo, deixés de funcionar deixant sense electricitat durant gairebé dos minuts a la xarxa de l’ETR d’Encamp.
L’incident es va produir ahir dimarts a les 14.38 hores, afectant a 18.160 clients de FEDA del Nord Andorrà. L’hospital, institucions i els habitatges de la zona es van quedar sense llum i electricitat durant dos minuts.
Aquesta part de clientela estarà connectada a l’ETR d’Encamp fins que estigui en funcionament la nova ERT a la Gonarda després de l’estiu del 2023.
L’equip tècnic de FEDA, va aconseguir recuperar el servei a les 14.40 hores, en menys de dos minuts per a tota la xarxa elèctrica del país sense cap altra afectació.
FEDA va explicar que el disjuntor que va patir la incidència, és un interruptor dissenyat per protegir un circuit elèctric en cas d’alguna anomalia alimentària, com per exemple quan es produeix una sobretensió que interromp el circuit de la xarxa, l’obre automàticament per seguretat.
L’equip de guàrdia de les forces elèctriques d’Andorra continua treballant per trobar les causes que van provocar aquest accident i intentar solucionar-les el més aviat possible. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT