PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Associació de Peruans demana intervencionisme del seu govern

El president del col·lectiu assegura tenir àudios gravats amb amenaces

Per El Periòdic

Treballadors en una obra a la capital.
Treballadors en una obra a la capital. | Arxiu ANA

Tal com informa Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA), l’Associació de Peruans vol demanar al seu govern que intervingui en els casos d’abusos laborals que alguns treballadors d’aquesta nacionalitat del sector de la construcció han patit. 

En aquest sentit, van declarar que tenen constància, almenys de moment, d’una vintena de casos, i que tramitaran els dossiers a l’organització mundial de la comunitat peruana a l’exterior. En relació amb això, tampoc van descartar presentar denúncies al Principat, però els afectats tenen por a possibles represàlies.

D’altra banda, el president de l’associació, Lorenzo Castillo, va assegurar que tenen àudios gravats que mostren les amenaces, i va demanar més implicació de l’Executiu perquè els doni suport en tots aquests procediments. 

Finalment, el cap de Govern en funcions, Xavier Espot, va animar als afectats a denunciar aquestes situacions a la justícia, un fet que permetria ajudar a detectar i actuar davant casos similars. En afegit, va demanar que no es criminalitzi la totalitat del sector de la construcció.

PUBLICITAT
PUBLICITAT