PUBLICITAT

Escaldes Engordanyt

L’ocupació hotelera supera el 90% durant el pont

Els turistes, que es queden més de dues nits, venen al país a esquiar i de compres

Per El Periòdic

Imatge d'Arxiu, Avinguda Meritxell
Imatge d'Arxiu, Avinguda Meritxell | A.C.

Després de dos anys amb un Carnaval amb restriccions per la pandèmia causada per la Covid-19, aquest 2023 s’ha pogut celebrar la festivitat amb total normalitat, i el país s’ha omplert de nou de milers de turistes estrangers que han vingut a passar el pont al Principat i a gaudir del Carnaval. 
Així doncs, l’ocupació als hotels ha sigut de més del 90%% durant dissabte, diumenge i dilluns. De fet, l’Imma Garcia, recepcionista d’NH hotel d’Andorra la Vella, ha assegurat que «vam tenir tota la setmana passada una ocupació el 100%, i aquesta setmana anem pel mateix camí». A més, ha declarat que aquesta temporada està anant millor que la passada i que s’estan recuperant després de tota l’època de la pandèmia. De fet va informar que «fins a principis de març estem plens».  A més, Garcia va explicar que «tots els turistes es queden a llarga estada, és a dir, més de dues nits»
Felipe Caetano , recepcionista d’Acta Hotel va exposar  que durant aquest pont la ocupació ha estat del 95%, i explica que «tenint en compte la crisi econòmica que estem patint, no ens podem queixar». Tot i així, ha assegurat que «la temporada podria anar molt millor,  ja que durant el cap de setmana normalment estem plens però durant la setmana no. Els altres anys teníem plens cada dia de la setmana.». Així doncs, Caetano ha afirmat que tenen un 20% menys d’ocupació que l’any passat. 
Els dos recepcionistes de l’hotel a més, han informat que la majoria dels turistes que venen són espanyols, concretament un 60%, ha afirmat  Caetano, seguit d’un 20% de francesos i un 20% de portuguesos, i que la temporada acaba al març, amb excepció de Setmana Santa.
D’una banda, els turistes que han vingut a passar uns dies tenen dos destins clars: les pistes d’esquí per una banda, i la zona comercial per altra. La majoria, han explicat que no és la primera vegada que venen al país, i que «l’objectiu principal de l’escapada és anar a esquiar a les pistes, tot i que aprofitem i passem per la zona comercial a mirar botigues i comprar».  
Des de divendres Andorra està de festa de Carnaval i l’alegria es nota als carrers del Principat. El tret de sortida el van donar els més petits de cada parròquia, que van desfilar disfressats pels carrers, i dissabte  adults i menuts van poder gaudir de la rua per la capital. 
Tot i així, no va ser l’únic acte que es va fer per Carnaval. Després de la rua es va fer una botifarrada i durant tres nits va ser Encamp el protagonista amb festes per a adults, on la millor disfressa de cada nit va guanyar un premi de 250 euros. 
Els actes de carnaval continuaran fins demà, que és quan es farà el judici al Rei Carnestoles i se’l castigarà per les seves malifetes, després d’organitzar tota una setmana de gresca, balls, música i disfresses. Aquest no tornarà fins l’any que ve, quan tornarem a tenir una setmana on gaudir de la  festa de les disfresses al país des dels més petits als més grans. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT